Federația Română de Baschet a prelungit perioada de suspendare a competițiilor. FCC Baschet Arad și-ar fi dorit „înghețarea”

  de Dan Lazăr | 20 martie 2020, 2:54 PM | Coronavirus | Sport

  0

  În cursul zilei de vineri, Federația Română de Baschet a dat publicității un comunicat în care a anunțat „prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competițiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB până la încheierea stării de urgență pe teritoriul României”, care va expira în 16 aprilie.

  Clubul arădean FCC Baschet și-ar fi dorit ca acest campionat să fie înghețat. „Suntem printre cluburile ce au solicitat înghețarea acestei ediții de campionat și, din câte am înțeles, majoritatea colegilor mei din liga masculină și cea feminină își doresc același lucru”, spunea Marcel Urban, președintele grupării arădene, înainte de decizia forului din Capitală. De altfel, și căpitanul echipei arădene, sârboaica Hadzovic, își exprima, zilele trecute, dorința de a se pune punct final campionatului și de a pleca acasă.

  Iată comunicatul transmis vineri de către FRB:

  „FRB a centralizat si analizat toate opiniile si informatiile venite din partea cluburilor din LNBM si LNBF, si se bucura, in primul rand, de faptul ca in acest moment nu exista niciun participant la activitatea baschetbalistica din Romania infectat cu noul coronavirus.

  Totodata, Federatia Romana de Baschet apreciaza masurile luate de majoritatea cluburilor pentru protejarea starii de sanatate, dar si a protectiei sociale, a propriilor sportivi, antrenori, tehnicieni si specialisti. Reamintim ca, in aceasta perioada, sanatatea si siguranta participantilor la activitatea baschetbalistica din Romania sunt aspecte prioritare pentru noi toti. Recomandam tuturor cluburilor sa depuna toate eforturile pentru a-si proteja jucatorii/antrenorii/specialistii, indiferent de nationalitaea lor, tinand cont de deciziile tot mai drastice luate de autoritatile tuturor statelor din lume, legate de limitarea sau interzicerea deplasarilor peste granita.

  Astfel, tinand cont de:
  – instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei
  – prioritatea de protejare a starii de sanatate a tuturor participantilor la intrecerile baschetbalistice din tara noastra

  Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Federatiei Romane de Baschet, intrunit in sedinta extraordinara astazi, 20 martie 2020, decide:

  1. Prelungirea perioadei de suspendare a tuturor competitiilor oficiale de baschet organizate sub egida FRB/AJB/AMMB pana la incheierea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

  2. Interzicerea tuturor antrenamentelor sportive colective pe durata starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

  3. Amanarea Adunarii Generale Ordinare, convocata initial pentru data de 14 aprilie, pentru o data ulterioara, care va fi aprobata de Consiliul Director al FRB.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.