Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe amenință cu declanșarea conflictului de muncă

  de Special Arad | 12 noiembrie 2018, 4:18 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a analiza declaraţiile publice privind reducerile de personal, în condiţiile în care sistemul fiscal de colectare şi administrare a bugetului naţional al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcţionari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani.

  Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecinţă.

  Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noştri, la nivel naţional, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitaţi lunar salariaţilor din sistemul fiscal din România.

  Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) şi condiţii uneori improprii pentru desfăşurarea activităţii  (sedii insalubre, lipsa spaţii arhivare, etc).

  În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a purtat discuţii cu ministrul finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoştinţă că există premisele declanşării unui conflict de muncă la nivel naţional, care poate duce la blocarea activităţii de colectare şi administrare a veniturilor la bugetul statului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.