duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Federația Belarusă de Tenis reacționează: „Excluderea jucătorilor de la Wimbledon incită la ură și intoleranță”

  de - | 23 aprilie 2022, 9:13 AM | Sport

  0

  (foto: www.wimbledon.com)

  Excluderea jucătorilor de tenis ruşi şi belarusi de la următorul turneu de la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina doar „incită la ură şi intoleranţă”, a denunţat Federaţia Belarusă de Tenis într-un comunicat de presă difuzat joi seară, informează lefigaro.fr.

  „Federaţia Belarusă de Tenis condamnă categoric decizia luată de organizatorii de la Wimbledon de a suspenda jucătorii belarusi şi ruşi. Astfel de acte distructive nu contribuie cu nimic la soluţionarea conflictelor, ci doar incită la ură şi intoleranţă”, a anunţat federaţia, adăugând că se consultă cu avocaţii pentru a susţine drepturile sportivilor săi, informează News.ro.

  „În această etapă, sunt în desfăşurare consultări între conducerea FBT şi firmele internaţionale de avocatură specializate în dreptul sportului şi se elaborează o strategie menită să protejeze, în primul rând, jucătorii de tenis din Belarus din lume şi tenisul din Republica Belarus ca un întreg”, se menţionează în comunicat.

  Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a grand slam-ului (27 iunie – 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie.

  ATP şi WTA au criticat această decizie, considerând-o discriminatorie, nedreaptă şi nejustificată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.