joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fed Cup Junior U18 la tenis feminin, pentru a zecea oară la Arad! Slovacia, Suedia, Bulgaria și România vor lupta pentru două bilete la „Euro” pe zgura de la „UTA – TenisProfi”

  de Dan Lazăr | 18 iulie 2022, 7:42 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Imagine din finala anului 2014, de la Arad, dintre România și Serbia (scor 1-2), cu româncele Ioana Ducu și Ioana Roșca - campioane la Roland Garros Junior - la fileu (stânga). Rivale: Ivana Jorovic (locul 86 WTA în 2019 și fostă numărul 1 mondial la junioare) și Nina Stojanovic (locul 37 WTA în 17 ianuarie 2022)

  Campionatul European de Vară pe echipe Under 18 feminin la tenis de câmp își va disputa una dintre cele patru grupe la Arad, între 27-29 iulie. Tennis Europe Summer Cups 2022 va strânge pe zgura bazei „UTA – TenisProfi” fetele din reprezentativele Slovaciei, Suediei, Bulgariei și României, primele două clasate urmând a se califica la turneul final, programat între 1-3 august, în Franța. Inițial din această grupă au mai făcut parte Cipru și Ucraina, care însă s-au retras.

  Celelalte grupe preliminarii au loc la: Most (Cehia – participante: Belgia, Olanda, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia și Cehia); Saint-Valery-en-Caux (Franța – participante: Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Israel, Portugalia și Franța) și Maglie (Italia – participante: Croația, Slovenia, Spania, Turcia și Italia).

  Aventura tricoloră la clubul condus de Ovidiu Fereștean a început în 2012, anul acesta fiind al zecelea „episod”.

  De remarcat că în această săptămână au loc Campionatele Europene Under 18 – individual, la Klosters (Elveția), România fiind reprezentantă de Ioana Zvonaru (locul 115 mondial la junioare), – Vesa Gjinaj (Kosovo) fiind prima adversară – și Cara Meșter (150) – Matilde Jorge (Portugalia) rivala din turul secund. Cele două sportive vor fi, probabil, prezente pe zgura de la Arad, alături de Anca Todoni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.