joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  FCC Baschet Arad devine club universitar. A fost preluat de UAV

  de Raluca Medeleanu | 8 februarie 2021, 1:26 PM | Sport

  0

  FCC Baschet Arad se va numi de acum încolo FCC Baschet UAV Arad, întrucât a fost preluat de universitatea arădeană „Aurel Vlaicu”. Anunțul a fost făcut astăzi de rectorul UAV, Ramona Lile, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și Călin Bibarț, primarul Aradului, Marcel Urban, şeful echipei FCC Baschet Arad, Emanuel Mariș, responsabilul media FCC Environment și Ovidiu Șerban, directorul CS Universitatea Arad.

  În urma acestei preluări, clubul va beneficia de sprijinul financiar al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, dar – în continuare – și de sprijinul sponsorului FCC Environment și al Primăriei Arad. De asemenea, echipa se va putea antrena în toate bazele sportive universitare.

  „E un an dificil, la fel ca anul trecut, din punct de vedere al sportului, prin urmare sper sa fie intr-un ceas bun, noi rămânem alături de sportul aradean”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Rectorul UAV a spus că are speranțe ca sub UAV echipa de baschet să exceleze. „Este un act de curaj al Universității Aurel Vlaicu, universitate care s-a angajat să fie alături de echipa de baschet a orașului nostru care ne-a adus doar mândrie, atât arădenilor cât și României. Vrem să sprijinim această echipă și să ne bucurăm de rezultatele sportive. Trebuie să avem o echipă pe primele 3 locuri, dacă nu chiar pe primul loc în echipele de pe plan național, iar alături de Pimărie vom susține echipa și sperăm o viitoare conferință de presă în care să anunțăm că clubul a luat titlul național”, a spus Ramona Lile.

  Șeful echipei de baschet și-a exprimat bucuria față de această preluare. „Avem un nou partener serios, împreună cu Fcc și cu Primăria care ne susține de foarte mult timp. Îmi doresc ca acest nou parteneriat să ne ducă din nou pe culmile succesului pentru că am avut sincope financiare de-a lungul timpului, dar împreună sper să facem ca lucrurile să curgă în condiții normale”, a spus Marcel Urban.

  „Este un gest de aplaudat, responsabilitatea socială trebuie asumată. Nu-mi rămâne decât să-mi doresc mai multe titluri! Sper să ne intoarcem în sală cu spectatori, suporteri, să putem trăi momentul”, a spus Emanuel Mariș de la FCC Environment.

  Directorul CS Universitatea Arad, Ovidiu Șerban, a spus că aceasta preluare reprezintă o discuție pe care el a avut-o de 3 ani de zile. „Pentru noi este un pas mare. Așa cum v-am promis, clubul nu s-a oprit la primele rezultate, mergem mai departe! Faptul că investim în ceea ce înseamnă Arad, pentru club și universitate este o onoare! Vom pune amprenta academica asupra sportului arădean”, a spus acesta, afirmând că pe viitor se vor gândi și la burse sportive, însă că totul depinde de cadrul legal, UAV fiind instituție de stat.

  Reamintim că FCC Baschet Arad a împlinit anul trecut 30 de ani de existență.

  WhatsApp Image 2021 02 08 at 13.22.52

  WhatsApp Image 2021 02 08 at 13.22.58

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.