luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Fără Zahăr în club Flex! Patronul e plecat în Tenerife, așa au zis băieții | Interviu

  de Mihai Todoca | 24 noiembrie 2019, 6:37 PM | Interviuri | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Fără Zahăr, fără Adi, fără prea mult curent (din ăla ce se dă la kilowat), fără perdea și fără stres. Un concerto-show de stand up fenomenal, istorie, lecții de limbi fino-ungrice, cai și copii, dar și informații din culisele uneia dintre cele mai mari și puternice personalități: tata Putin.

  Vineri seara, de la ora 21:00, băieții de la Fără Zahăr au venit să cânte în clubul Flex, așa că au început la timp, fix la ora 22:00 și ceva mărunțiș. A fost experiența aia faină de dinaintea concertului, gen hype-up, doar că nu era cine să monteze crowd-ul, în afară de un mesh cu Magic FM. Bun a fost și ăla.

   

  Ei, dar și când au început băieții… au început! Nu a existat o piesă pe care băieții ăștia faini să nu o explice în prealabil, să îi ofere o mică istorie. Iar fiecare mică istorie era un număr de stand-up excepțional. Au o prezență de spirit și un crowd control foarte fain, doar la partea când trebuia să îl convingă pe sunetist să le facă pe plac nu prea s-au descurcat, dar lumea a fost pe val. Cei prezenți la concert au aflat că, de fapt, Putin și-a făcut cea mai mare avere din țigările de contrabandă pe care le vindea în Dorohoi, iar la lumină se face economie… „3 kilowați în România înseamnă un coctail în Tenerife”, au glumit băieții. Glumele și toată starea de spirit au fost la o înălțime peste așteptări și au avut o linie ascendentă. Cum trecea timpul, glumele erau tot mai bune, tot mai spirituale, piesele se aranjau perfect pe tot ceea ce se întâmpla. Ca să nu mai spunem că am învățat și cum se spune la: „Mă pierd în ochii tăi albaștri, abia aștept să te revăd”. Ahem, deci este așa: Tralalalalalala…

  Un mic insider de la concert: în primul rând erau și niște copii, iar la piesa „O, cal frumos”, unul dintre versuri era: „El are și-un motiv de fală / Dar văd că sunt copii în sală”, moment în care Bobi Dumitraș spunea: „Ei, e prima oară când se potrivesc versurile” și mulțimea râdea. Dar după câteva zeci de secunde Bobi a continuat: „Băi, aveți și un cal aici? Mi-a spus Bobo, dar am crezut că e drogat! Unde ești? Haide sus!”. Așa era, unul dintre spectatori avea o mască de cal pe care o purta exact în timpul melodiei. Bineînțeles că s-a dus pe scenă și…. DANS!

  20191122 224811

  Acum că am terminat cu partea extraordinar de plicticoasă a articolului – nu am ce să vă fac dacă nu mergeți și la concertele pe care le organizează Flex – trecem la partea de interviu.

  După cum știe mai toată lumea, un interviu cu niște artiști începe sfios. Prima dată aștepți să facă poze, selfie-uri și alte trageri în chip cu fanii, te duci la țigară sperând că termină până te întorci. Termini țigara, te întorci, ei încă fac poze, te duci la bar să mai comanzi câte ceva, te duci la masă și prinzi un moment, te duci ață la ei și îi întrebi dacă doresc să șadă la o vorbă. Ei îți răspund „sigur că da”, doar că după aia te duci până la baie și îi pierzi… Te pui și îi cauți și dai de unul dintre ei afară. „A venit o prietenă tocmai din Cluj să ne vadă, a trebuit să o duc până la taxi” (mijlocul de transport, nu trupa). Un stat la bar și o țigară mai târziu am putut începe cu întrebările. Dacă aveți impresia că s-a folosit setul de întrebări standard, vă înșelați. Așa că nu veți afla dacă le-a plăcut la Arad sau de unde vine numele de Fără Zahăr, oamenii activează încă de când era Constantinescu președinte (Emil, nu Mihăiță, R.I.P) și nici cu cine au votat (nu cu Dăncilă).

  Special Arad: Cum e șaorma în Dorohoi?

  Bobi: Nu sunt sigur dacă există șaorma în Dorohoi, dar sunt sigur că ar fi felul principal la nunți.

  Bobo: Cu zacuscă!

  Special Arad: Care este capitala Ugandei?

  Fără Zahăr: Uganda nu are capitală. Dacă nu știm, nu există.

  Special Arad: Vin sau bere?

  Bobo: Vin.

  Bobi: Bere prima dată, vinul după.

  Special Arad: UTA sau Poli?

  Bobi: Ce-i cu tine? Care Poli?

  Bobo: Eu nu știu fotbal.

  Special Arad: Cum spui Fără Zahăr în finlandeză?

  Bobi: Având în vedere că sunt limbi fino-ungrice, e așa: Oneițucar

  Bobo: Aha…

  Special Arad: O urare pentru Ștefan Hrușcă…

  Fără Zahăr: Să îi dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă. Să vină anual să ne cânte, deși l-am atins în parodie. El e vocea spirituală a Crăciunului, chiar dacă nimeni nu înțelege jumătate din versuri.

  Special Arad: Ce culoare are căruța ta?

  Bobi: Verde perșpelit.

  Bobo: Gri cenușiu.

  Special Arad: Ești un om liber?

  Bobo: DA! (Nu a strigat la mine, dar a fost pe fază la întrebarea asta)

  Bobi: Sunt un om cu un lanț destul de lung.

  Oriunde v-ați afla, dacă vedeți un concert cu madărfacării ăștia, mergeți cu cea mai mare încredere. Nu veți avea nevoie de zahăr sau de prezența patronului (mulțumim, Adi, pentru concerte!), nu veți mai ști ce e stresul și nu veți mai avea nevoie de lecții de istorie.

  Asemeni cum a încheiat concertul Fără Zahăr , la rândul nostru le spunem: „Vă iubim și vă respectăm”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.