„Fără mască” challenge: Medicii „habar n-au” ce vorbesc, dar îi învață Costică a lu` Mitică prunc

  de Andreea Daniela B. | 18 septembrie 2020, 1:13 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  3

  (foto: Grup public „Fără botniță”, Facebook)

  Mămicile se răscoală, începe încă un război, dar de această dată imaginar. Este vorba despre războiul dintre cei cu mască și cei care nu vor să o poarte. Toate aceste proteste sunt explicate de cei ce sunt în tabăra lui „Gigă contra” și cei care îți aruncă un articol din fundul Google-ului în care ți se explică în câte feluri te îmbolnăvește masca, lucru dovedit și de toți medicii care o poartă jumătate din viață și n-au nimic.

  Revenim la cea care este numită „botniță” ca să pară un subiect mult mai serios și un lucru de o mie de ori mai grav. Navigând pe Facebook dăm de un grup cu numele „Fără botniță” și care are către 30.000 de membri din toată țara (inclusiv din Arad) și reguli stricte precum „Fără păreri despre existența covid. Aici pe grup știm deja că e manipulare”. La început ai crede că e o glumă, dar nu e.

  Oamenii pun poze acolo cu ei încălcând regulile pentru că vor, pentru ca nu se lasă manipulați, pentru că ei știu mai bine și pentru că pe ei nu-i poate ține nimeni în lesă. Ba mai mult de atât, o stimată doamnă care se autointitulează asistentă medicală și lucrează la un salon de înfrumusețare unde „face freze faine” le explică celor din grup că „în aceste momente numai dacă ne uităm puțin în jurul nostru ne dăm seama cât de ușor suntem de manipulați, cu câtă ușurință renunțăm la libertatea noastră, la dreptul de a trăi. Aș vrea doar să se termine mai repede această perioadă, dar la câți proști sunt care se testează pentru orice mucișor sau pentru că vor preventiv să afle dacă au Covid, nu se va termina prea curând”.

  Drept e că și mie mi-e cald cu masca, dar de la mască până la „botniță” e drum lung. Desigur, cei din grup susțin puternic și că sunt legați cu lanțuri și că nu are cum să-i păcălească Arafat sau Tătaru, că ei știu adevărul.

  În urmă cu aproximativ o lună au fost blocate mai multe grupuri de acest gen din străinătate pentru că instigau la încălcarea regulilor, la noi încă sunt în floare și parcă înfloresc tot mai tare ca niște ghiocei în pragul primăverii. Acolo lumea se susține și își dă sfaturi unele mai prețioase ca altele.

  Dacă pentru cei mai mulți din străinătate masca e normală chiar și atunci când ești răcit ca să nu îți arunci germenii pe toți cei din jurul tău, la noi e „botniță”. Totuși, nu o să atacăm pe nimeni și nu o să spunem că la noi e mai rău ca în altă parte pentru că au existat cazuri unde străinii au început să urle prin magazine și să protesteze împotriva purtării măștii.

  În încheiere vrem să vă spunem că adepții „Fără botniță” se înmulțesc de la o zi la alta și că, așa cum susțin ei,  antenele 5G sunt parte din planul malefic al celor care conduc lumea. Merkel, de Angela vorbim, probabil urmează să ne vaccineze în somn și Bill Gates o să ne implanteze cipuri prin camerele de la laptop. Ardeți telefoanele, spargeți calculatoarele, dați jos masca și nu mai dormiți ca să nu vă poată prinde tanti Angi cu garda jos.

  Râdem, glumim, dar noi mai purtăm puțin masca pentru că nu mai e așa cald afară. Ba mai mult, în ciuda altora o să păstrăm și distanța de 1,5 m când stăm la coadă și o să îi rugăm pe cei din spatele nostru să facă la fel pentru că oricum nu ne plăcea să ne sufle cineva în ceafă încă dinainte de pandemie.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „…dar noi mai purtăm puțin masca pentru că nu mai e așa cald afară. Ba mai mult, în ciuda altora o să păstrăm și distanța de 1,5 m când stăm la coadă și o să îi rugăm pe cei din spatele nostru să facă la fel pentru că oricum nu ne plăcea să ne sufle cineva în ceafă încă dinainte de pandemie.” Absolut!!! Și nu să „le arătăm noi” conspiraționiștilor, ci pur și simplu fiindcă NOI ȘTIM TOT LA FEL DE BINE că pe lângă drepturi în comunitatea în care trăim, avem și OBLIGAȚII!!! De ex. Obligația de a-l scuti pe comerciant să plătească amenzi usturătoare, fiindcă prostu/conspiraționistul/gică contra NU VREA SĂ POARTE „BOTNIȚĂ”.
   .
   EL/EA, atoateștiutorul, „CĂ FIINDCĂ, SCRIE PE FaceBook”, are doar drepturi și nici o obligație. Că așa la făcut măsa, cu drepturi și în curul gol de la născare.
   .
   Că nu-mi convine?! Ba bine că nu! Cui îi convine situația actuală, dintre noi, muritorii de rând? Dar acum dacă s-au impus niște reguli, cu care să se mențină un oarecare control asupra riscului de contaminare, atunci ești pus într-o situație fără DREPTUL DE A ALEGE ci doar cu OBLIGAȚIA SĂ RESPECȚI NOILE REGULI.
   .
   ASTA ESTE ȘI GATA! Nu și nu, „că findcă” NU EXISTĂ COVID-19, … fă-ți partid și când ajungi să decizi tu, atunci poți fi și CONSPIRAȚIONIST, dar acum ești ANARHIST/Ă MĂ PROSTULE/PROASTO numa cu drepturi!!!
   .
   ȘI MAI PROPUN CEVA. Pe toți DĂȘTEPȚII din gloata „FĂRĂ BOTNIȚĂ” și „NU EXISTĂ COVID-19”, vă rog dați-le mă SARS-Cov- 2 și faceți-le live pe FB să-i vadă toți. Azi când vorbim de zeci de mii de oameni care au scăpat de Covid-19 dar au rămas cu sechele și încă nu sunt apți de muncă. Oameni ce au dus o viață sănătoasă înainte, nu alcool, nu țigări … abonament la sală, joging, hrană bio, activități outdoor cât cuprinde. Și duceți-i pe CRETINII ĂȘTIA să stea de vorbă cu asistenții și medicii ce au vegheat la paturile contaminaților, fiind martorii suferinței. Să argumenteze acolo înconjurați de cei ce au muncit până la epuizare … și unii din ei s-au și îmbolnăvit, făcând complicații. Poate se dezic, unii … dar sigur că nu-mi fac speranțe, că știu cât pot fi de stupizi și de încăpățânați/catâri.

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.