joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fără cuvinte! A devenit legal ca angajatorul să concedieze angajații… prin e-mail!

  de - | 11 ianuarie 2017, 6:30 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis că este legal ca angajatorii să trimită prin e-mail decizia de concediere a salariaţilor, dacă angajatul i-a comunicat în prealabil aceste date de contact.

  Decizia ÎCCJ a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni, odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

  În consecinţă, angajatorul îi poate trimite angajatului decizia de concediere prin poşta electronică, dar doar dacă există o uzanţă a acestei forme de comunicare între cele două părţi. O altă condiţie este ca decizia să fie trimisă ca ataşament într-un e-mail în format PDF accesibil electronic şi trebuie să conţină în mod obligatoriu motivele care determină concediere şi durata preavizului.

  Decizia Înaltei Curţi a venit ca urmare a unei sesizări formulate de Curtea de Apel Iaşi, care s-a confruntat cu un caz de acest fel. Mai exact, Dumitru Alexandru a dat în judecată firma Lukoil Lubricants East Europe cerându-i să-şi respecte obligaţiile din contractul de muncă în contextul în care decizia de concediere a fost înaintată de angajator prin e-mail.

  sursa: capital

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A venit psd-ul la putere, deci trebuie legalizate si abuzurile,
   daca decizia de concediere este trimisa prin email de la ce data incepe sa decurga termenul de preaviz ? pentru ca nu toata lumea isi citeste emailurile zilnic, si practic decizia de concediere intra in vigoare de la comunicare, e adevarat ca in articol se mentioneaza ca acest fel de comunicare este valabil doar daca exista exista o usanta, dar cine garanteaza ca nu vor fi abuzuri ? itm-ul ? care nici in prezent nu este capabil sa opreasca abuzurile multinationalelor ?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.