Fără absolut nicio legătură cu „Arad, capitală culturală” – în Vlaicu ne place capra: inclusiv a vecinului! :)

  de Lucian Valeriu | 12 octombrie 2015, 8:19 AM | Strada

  0

  M-a sunat aseară un frățior din Aradul Nou să-mi zică „man, ți-am trimis niște poze prin care recunosc supremația Vlaicului față de Aradul Nou. În vechea noastră bătălie, ați mai câștigat un război: aveți capre! Noi avem vaci, oi, porci și găini… banal – da` voi aveți capre!”  Io: „pff… bine, man, acuma ai aflat sau ce?… târziu! Capra-i cea mai bună prietenă a omului aici, în Vlaicu. Noi bem cu capra cot la cot… Ai auzit de dilema caprei, nu? Noi am inventat-o!”  – i-am zis, da` nu știu sigur dacă m-o auzit, că era gălăgie începând meciul cu Feroe – niște crescători de oi… apropo – io la Lidl… în Micălaca… pe teren neutru și gol, deci. „Bagă ceva și cu capitală culturală europeană!… poate la capre… gen!” – o mai zis colegu… la care io: „da, bă, capitală-culturală-ce-să-ți-povestesc!… poate dacă ai reuși să-ți branduiești capra!”

  Adevăru-i că-n cartierul Aurel Vlaicu, încă din cele mai vechi timpuri capra a fost un animal iubit. Capra este aproape un brand al Vlaicului. E brandul de underground – poate că mai valoros ca vreunul oficial (care, unde mai pui?, nici nu există). Celebra dilemă a caprei: „Bă, io-s animal, aparat de gimnastică sau poziție” – dilema Vlaicului este. „Cum dreaq fac să duc capra asta din capăt de la Poetului, prin Făt Frumos, în Bujac?” este o întrebare firească, în Vlaicu – la care se răspunde „Pur și simplu brusc: o iei altan!”

  Uite… ca-ntre băieți acuma, dar și în raport cu valorile europene vorbind: în Vlaicu, nouă ne place inclusiv capra vecinului, nicidecum nu ne dorim să moară, nicio treabă n-avem cu țapul, dacă chiar există… suntem foarte toleranți cu capra și cu țapul vecinului, cu ale vecinului vecinului etc. Încă din cele mai vechi timpuri, respectiv de ieri – pentru că Vlaicu e un cartier nou… de ieri. De aceea-i și așa de viu.

  Mai nou, pe trend în Vlaicu îi să-ți iei capra / țapul la plimbat și-o /îl duci cu tramvaiul, cu taxiul sau… na… câți bani ai la tine și cât îți iubești tu capra… sau țapul… s-o / să-l scoți la o șaormă (ai în Vlaicu șaormării deschise non-stop cât nu poți tu să mănânci – cu tot cu capră sau țap…), la o votcă sau ceva.
  Uite poză, dacă nu mă crezi… și nici nu-s subiectiv – că nu io am făcut pozele.

  Foto: Luci Precup

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.