Familia Bodnariu și-a recuperat copiii

  de - | 4 June 2016, 11:38 AM | Internaţional

  0

  Municipalitatea din Naustdal, Norvegia, a fost de acord ca toți cei cinci copii ai familiei Bodnariu să fie aduși acasă. Familia se va reîntregi și urmează o perioadă de reacomodare a copiilor în casa părintească, potrivit Digi24.

  Familia a făcut acest anunț într-un comunicat:

  „Comunicat oficial – Cazul Bodnariu – Familia Bodnariu va fi reîntregită.

  Municipalitatea Naustdal s-a înțeles cu părinții să aducă toți cei cinci copii acasă!

  Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze și să vă răsplătească!

  Deoarece urmează o perioadă de reintegrare și reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de liniște și intimitate netulburată a familiei Bodnariu!

  Apreciem înțelegerea și colaborarea dumneavoastră!”

  Cazul Bodnariu a suscitat intense comentarii, polemici și chiar proteste în întreaga lume, după ce, în urmă cu șapte luni, toți cei cinci copii au fost luați de autoritățile norvegiene în urma unor acuzații că ar fi fost tratați necorespunzător în familie (îndoctrinare religioasă și corecții fizice).

  Cazul Bodnariu a ajuns și în atenția autorităților române, care au inițiat discuții cu Norvegia atât la nivel parlamentar, cât și guvernamental și diplomatic.

  Marius și Ruth Bodnariu, un cuplu româno-norvegian de confesiune penticostală, au fost acuzați că au folosit disciplina fizică împotriva copiilor lor. Potrivit legii norvegiene, autoritățile sunt obligate să respecte atât dreptul copiilor, cât și al părinților la intimitate, prin urmare, Barnevernet nu a făcut publice detalii despre caz.

  La 16 noiembrie, Barnevernet i-a luat pe doi dintre copii (cei mai mari) de la școală și i-a plasat în custodie. Apoi, însoțiți de poliție, lucrătorii Barnevernet i-au luat și pe ceilalți doi copii de la domiciliul familiei din Naustdal. Poliția i-a chestionat pe cei doi părinți și i-a lăsat în libertate, dar a doua zi, Barnevernet l-a luat în custodie și pe mezinul familiei, sugar, invocând motive de siguranță. Presa norvegiană a scris că două dintre fetele familiei le-au spus anchetatorilor că erau pedepsite fizic pentru că li se spunea că „Dumnezeu pedepsește păcatul”. Familia, la rândul ei, susține că medicii nu au identificat semne de abuz fizic asupra copiilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.