Falcă pune panouri la pasaje! Consilierii PSD vor și pe Primărie și pe băncile de pe Mețianu!

  de Lucian Dănilă | 14 April 2014, 4:04 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Șapte nu a fost un număr tocmai bun în ședința de astăzi din Consiliul Local Municipal. Din start a fost nedorit, iar orice este nedorit – fie chiar și numai de o parte – naște disensiuni. Proiectul de hotărâre făcea referire la unele măsuri de informare a cetățenilor despre situația pasajelor.

  Marin Lupaș, de la PSD, cel care a cerut amânarea acestui punct, a spus că subiectul „este unul politic”. „Nu cred că acest subiect trebuie discutat aici. Dacă punem acele panouri atunci să propun să punem și pe Primărie unul în care să anunțăm arădenii că plătesc gigacaloria foarte scump pentru că au fost împotrivă consilierii locali ai PDL, UDMR și PP-DD, să punem panouri în care să anunțăm și că băncile de pe Mețianu au costat 2.500 de euro, dar să punem și în Parcul Pădurice, pe coșurile de gunoi, și să scriem despre ele că <<administrația Falcă a plătit pe acest coș 2.900 de lei>>”.

  Falcă a amintit că Guvernul a alocat 10 milioane de euro pentru piste de biciclete la București, bani care putea fi luați de pe proiecte pentru fonduri europene, dar nu are 6 milioane de euro pentru pasaje. „Eu am mai spus că vom iniția un proiect de hotărâre de Guvern prin care să preluăm noi pasajele. La București nu există respect pentru Arad.”

  Nu putea lipsi de la o astfel de discuție Gheorghe Ghilință. El a fost scurt. A intervenit printr-o întrebare: „aceste pasaje pot fi trecute în patrimoniul Aradului? Dacă nu, înseamnă că discuția nu își are locul aici”.

  În cele din urmă s-a îndeplinit voința puterii locale. Cu 14 voturi pentru (era nevoie doar de 12), proiectul a trecut, iar Cătălin Lazurcă a și făcut cunoscut, într-un amendament, textul care urmează a fi scris: „Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în august 2012. Suntem în 2014, Consiliul Local Municipal Arad așteaptă finanțare”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte bine, sa puna panourile alea la pasaje, sa stie si restul oamenilor ca acest guvern USL au oprit fondurile pentru pasaje, iar deputatii si senatorii USL nu stiu decat sa dea vina pe Falca, cand defapt ei sunt incompetenti si nu ii intereseaza de aradeni. Sunteti la putere si nu ati reusit sa aduceti nici un banut pentru acele pasaje dragi parlamentari USL.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.