joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Falcă, ai promis că nu vei mai face nimic pentru ei. Acum chiar ai făcut pe ei, pe 3.000 de oameni. Și pute (Foto)

  de Lucian Dănilă | 23 iulie 2018, 6:54 PM | Administraţie | Topic special

  0

  În urmă cu două luni televiziunile centrale arătau situația de la Arad. Gunoaiele au cucerit orașul, mirosul pestilențial era peste tot, de la kilometrul 0, de pe Mețianu sau de pe Bulevard, până pe marile artere sau în cele mai mărginașe cartiere.

  Gheorghe Falcă devenea peste noapte „Prințul pubelelor” sau „Regele gunoaielor”, într-un oraș sufocat de gunoaie și de șobolani. Povestea subiectului de astăzi are ca punct de plecare alegerile locale din 2012. Sunt șase ani de atunci, șase ani în care Falcă ne-a arătat că din nou nu și-a ținut promisiunea.

  Supărat că a primit cele mai puține voturi chiar în cartierul Sânnicolau Mic, Falcă mi-a transmis prin viu grai: „nu voi mai face niciodată nimic pentru cetățenii de la Sânnicolau Mic. Acolo am primit cele mai puțin voturi!”  Îl anunțăm pe primar că acei oameni știau de ce nu l-au votat, știau că nu este demn pentru încrederea lor, știau că mereu își aducea aminte de Sânnicolau doar în preajma alegerilor, în campania electorală. Tipic politicianului român…

  Și într-adevăr, nu a mai făcut nimic. După ce le-a turnat niște asfalt pe străzi, asfalt care se surpă an de an pe fiecare stradă, după ce le-a introduc canalizarea care nici aceasta nu funcționează peste tot dar impozitele au crescut cu multe procente, Falcă și-a luat mâna de pe probabil cel mai năpăstuit cartier al Aradului.

  Nu vrem să sune rasist, sau să vă ducă cu gândul la discriminare, dar și atunci când a mutat sute de oameni, de asistați social în blocurile de la intrarea în cartierul Sânnicolau Mic, Falcă nu a întrebat pe nimeni. Suntem de acord că acolo locuiesc familii nevoiașe, dar de când s-au construit acele blocuri, populația din Sânnicolau Mic, din cartierul Subcetate sau din zona Gării CFR din Aradul Nou este în stare de alertă permanentă pentru că infracționalitatea a crescut cu multe procente și multe dintre infracțiuni au fost comise chiar de copii care locuiesc în acele blocuri, copii minori care nu pot răspunde penal. Acum se mai construiesc două blocuri…

  De patru-cinci ani i se tot spune să rezolve problema gunoiului adunat la marginea cartierului, cum se iese din Sânnicolau înspre Fântânele pe partea stângă. Dar Falcă nu a reușit nici asta. Se vedea că nu-i mai pasă…

  Incapabil să rezolve situația gunoiului din centrul Aradului și nu numai, Falcă s-a gândit că totuși a venit timpul să facă din nou ceva pentru cetățenii din cartierul Sânnicolau Mic. Și-a încălcat promisiunea și acum va trimite la ieșirea din Sânnicolau camioane pline cu gunoaie, cu moloz, cu cadavre, cu toate dejecțiile Aradului. Falcă vrea să construiască o groapă de gunoi. Totul a plecat de la proiectul Primăriei Arad de a realiza un depozit pentru deşeuri din construcţii şi demolări pe o suprafaţă de 6,5 hectare (suprafață a cărei folosință ar urma să fie modificată din teren arabil în extravilan în zonă de depozitare deșeuri inerte), la ieșirea din Sânicolau Mic spre Fântânele.

  Oamenii au ieșit în stradă. Au fost 150, poate 200, au fost mămici, bunici, copii, oameni care acolo au crescut, care acolo și-au întemeiat familii, care acolo au avut mereu o speranță că poate și acest cartier va beneficia vreodată de condiții care să arate că este cartierul unui oraș civilizat.

  Falcă nu a fost curios. Evident că nu a venit în fața oamenilor să le vorbească, evident că nu este deloc interesat de soarta celor de-acolo, de efectele asupra sănătății bătrânilor, tinerilor sau copiilor din zonă.

  Falcă va pleca de la Primărie. Va pleca poate în 2020, sau poate în 2024, va pleca pentru că nu este nemuritor, așa cum cu „drag” îi cântă la fiecare meci galeria echipei UTA. Dar în urma lui Falcă nu va rămâne decât o mare groapă de gunoi. Va rămâne Aradul așa cum l-a transformat el.

  Falcă, nu ai mai făcut nimic pentru ei, dar cum chiar ai reușit să faci pe ei. Cei 3.000 de cetățeni ai cartierului Sânnicolau Mic și alți peste 3.000 din Fântânele îți mulțumesc pentru asta, iar ce au să-ți spună fiecare în parte este: „du-te-n gunoiul meu!”

  Gheorghe Falcă, pute rău în urma ta…

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.