joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Facebook avertizează că Diana Șoșoacă răspândește mesaje de propagandă rusă

  de - | 15 martie 2022, 9:06 AM | Naţional

  1

  (foto: cotidianul.ro)

  Facebook îi avertizează pe cei care o urmăresc pe senatoarea Diana Soșoacă de faptul că aceasta poate răspândi informații și mesaje de propagandă rusă, scrie paginademedia.ro.

  La fiecare postare despre războiul din Ucraina venită de la surse rusești, Facebook face o notă de subsol, imediat sub link: „Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parțial sau integral sub controlul editorial al guvernului rus”.

  Screenshot 2022 03 14 at 19.15.42

  Rețeaua de socializare oferă și câteva explicații pentru acest mesaj:

  „Conform definiției Facebook, «entitățile media controlate de stat» sunt instituțiile media pe care Facebook le consideră a fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al autorităților guvernamentale, pe baza unor cercetări și evaluări efectuate pe cont propriu ținând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop.

  Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparență, deoarece credem că ele combină influența unei organizații media cu susținerea unui stat”, scrie Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.