vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad, aproape de finalizare

  de Special Arad | 11 noiembrie 2022, 4:25 PM | Administraţie

  0

  Comunicat: Lucrările de extindere a Unității Primire Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, finanțate de Consiliul Județean Arad din fonduri europene prin Regio-POR, se derulează în ritm accelerat și sunt aproape de finalizare. 

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a declarat: ,,Avem un avans de aproximativ șase luni față de termenul de finalizare stabilit prin contract. Constructorul, o firmă din Arad, ne-a comunicat că ne predă lucrarea anul acesta și nu în luna mai 2023, cum scrie în contract. În prezent se lucrează la instalații, care sunt deja realizate în proporție de 90%, la finisaje interioare și la placări cu gresie pe exterior, fiindcă ne pregătim de sezonul rece. Platforma de drum pentru accesul la UPU este aproape finalizată, luni urmând să fie așternut stratul final. Noul spațiu va fi dotat cu aparatură medicală modernă, cumpărată de Consiliul Județean tot din fonduri europene, prin Regio-POR: un aparat radiologic, un ecograf cu funcții cardio, respectiv un computer tomograf. Această realizare înseamnă beneficii pentru cadrele medicale și pentru pacienți. Pentru cadrele medicale fiindcă proiectul acesta a pornit de la ele, este la solicitarea lor, pentru a crește spațiul de lucru. Dar sunt beneficii și pentru pacienți, în condițiile în care adresabilitatea la UPU este cea mai mare, cu aproape 300 de oameni care vin aici zilnic”.

  Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad nu dispune în prezent de un spațiu destinat radiologiilor imagistice medicale, atât de necesare pacienților care ajung în stare critică. Astfel, pacienții trebuie transportați la Laboratorul de radiologie și imagistică medicală al Spitalului, amplasat la etajul clădirii. Transportul bolnavului de la o secție la alta întârzie diagnosticul și tratarea celor care se prezintă cu urgențe și pentru care timpul de intervenție, în multe cazuri, poate fi vital.

  De asemenea, transportul se face de multe ori cu dificultate dacă pacientul este în stare gravă. Astfel, extinderea spațiului UPU înseamnă, în primul rând, o șansă în plus la viață pentru pacienții cu urgențe majore, reducerea disconfortului pacienților prin scăderea timpilor de așteptare, diagnostic și intervenție și, nu în ultimul rând, condiții mai bune de muncă pentru desfășurarea actului medical.

  Președintele Iustin Cionca a adăugat: ,,Extinderea UPU face parte din seria investițiilor istorice derulate de Consiliul Județean pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, cele mai mari din ultimii 40 de ani! Strategia noastră este dezvoltarea județului în special prin investiții din fonduri europene. Cu 2% contribuție proprie din bugetul Consiliului Județean Arad, aducem restul de 98% din fonduri europene”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.