joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziția reputatului artist fotograf Paul Bock din California (SUA), „Misterele luminii”, la Arad

  de Special Arad | 24 august 2022, 8:24 PM | Cultură

  0

  Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), unicul Membru Regional din lume al Federației Internaționale de Artă Fotografică, organizează în parteneriat cu Asociația Foto Club Arad și Complexul Muzeal Arad o expoziție de artă fotografică deosebită. De această dată, pe simezele Sălii Clio a Complexului Muzeal Arad vor fi expuse creațiile artistului fotograf Paul Bock din California (SUA).

  Vernisajul expoziției „Misterele luminii” va avea loc miercuri, 31 august 2022, la ora 18:00, în Sala Clio din Arad, iar evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Euro Foto Art. Expoziția cuprinde o selecție de 45 de fotografii de format standard tipărite în studioul personal al artistului fotograf din SUA, în condiții tehnice deosebite, care se pot admira și pe site-ul AIEFA.

  Lucrările vor fi prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP președintele AIEFA, unul din curatorii expoziției. Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul formației „Duo Solo Fide” din Oradea, Thurzó Sándor József (violă), care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția artistului fotograf Paul Bock va rămâne la dispoziția publicului arădean până la data de 11.09.2022, de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

  Artistul fotograf Paul Bock s-a născut la Oradea, a absolvit Liceul Mixt Clasic din orașul său natal, iar după ce a obţinut diploma de inginer a Institutului Politehnic din Timişoara, s-a întors pentru o perioadă de timp la Oradea, apoi, timp de 26 de ani, a condus un atelier de proiectare care a executat instalaţii petrochimice în SUA, Coreea de Sud, Venezuela, Argentina, Brazilia, Israel şi Italia.

  Visul lui din tinereţe – fotografia – a fost uitat din cauza unei munci intense în care a fost implicat în această perioadă. După ce situaţia familială i-a permis acest lucru, s-a consacrat şi fotografiei. Astfel, din anul 2000, a studiat cu artistul fotograf Larry Jeans, care în tinereţe a fost asistentul renumitului fotograf de talie mondială Ansel Adams. În anul 2004 a obţinut Diploma Tri – Community School of Photography din Los Angeles. În data de 4 august 2013 s-a înscris în Asociația „Euro Foto Art”, iar din anul 2017 a devenit vicepreședintele cunoscutei Asociații Internaționale pentru SUA. A participat cu regularitate cu lucrările sale la diferite proiecte internaționale organizate în diferite părți ale lumii de către Asociația „Euro Foto Art”. De-a lungul carierei sale artistice a obţinut cu fotografiile sale o serie de premii și distincții internaţionale.

  În fața publicului orădean s-a prezentat pentru prima dată cu o expoziție personală de artă fotografică vernisată în prezența autorului și a unui public foarte numeros în data de 09.09.2013, la Galeria „Euro Foto Art”. Expoziția intitulată „Spiritul luminii” a fost vernisată în mai multe Galerii din România și Serbia. O mare parte din fotografiile sale au fost prezentate şi sunt valorificate în mai multe galerii renumite din SUA: „Spirit Stone” Gallery (Sedona, Arizona), „Millcreek” Art Gallery (Secaucus, New Jersey) şi „Wade Maxx” Gallery (New York). Lucrările sale sunt prezentate şi pe site-ul personal: www.paulbockphoto.com, iar artistul fotograf expozant poate fi contactat la adresa de e-mail: [email protected].

  Cea de a doua expoziție personală a artistului fotograf Paul Bock, intitulată „Misterele luminii”, alcătuită din 72 de fotografii monocrom și color, fotografiate în diferite părți ale lumii, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portret, eseu, arhitectură, reportaj, stradală, umoristice și creative, realizate cu mare măiestrie artistică, a fost vernisată la data de 01.06.2018 în Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică.

  Artistul fotograf susține că „în efectul emoțional al culorilor, sunt fascinat de culorile flamboaiante și de dinamica misterioasă a luminii și a umbrei, și astfel introduc observatorul în lumea mea”. De asemenea, cu privire la local-patriotismul său precizează: „Mă simt bine să fiu din nou în Oradea, unde arborii de tei înfloresc și miroase la fel ca în tinerețe și unde mă întâlnesc cu mulți prieteni buni din acele timpuri…”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.