vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Explozii pe aeroportul din Timișoara! Mii de oameni au rămas cu gura căscată. A fost ca la eclipsă, s-a întunecat tot… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 25 iunie 2018, 1:58 PM | Recomandările editorilor | Reportaj

  1

  Am plecat din nou de la mine din oraș pentru a vedea ceva care la Arad lipsește de ceva vreme, mai precis de cinci ani. Ultimul miting aviatic la care am asistat în Arad a fost în 2013, la aeroport, iar memoria îmi spune că a prins foarte bine și aici din moment ce au fost aproximativ zece mii de oameni. De atunci, însă, nimic. Ca să vedem acrobații în aer mergem la Timișoara, ora care, coincidență sau nu, a organizat în weekend a cincea ediție a Timișoara Air Show.

  Zona Aeroportului Internațional din Timișoara a fost luată cu asalt. Zeci de mașini erau parcate pe marginea șoselei de centură care duce la aeroport, mii de oameni se îndreptau la pas spre locul evenimentului iar poliție era câtă frunză și iarbă… Din cauza aglomerației, începutul mitingului ne-a prins pe drum. Am văzut primele demonstrații din mașină, atât a piloților de elicoptere cât și a celor cu MIG-uri.

  Apoi m-am „lipit” bine. Cu ajutorul celor de la Aeroclubul Charlie Bravo din Șiria am avut posibilitatea să stau chiar pe pistă, printre piloți și avioane. Dar ce piloți… Și ce avioane… Dan Cojocaru, unul dintre proprietarii Charlie Bravo, chiar a participat la miting făcând o excelentă demonstrație cu motodeltaplanul. Lângă el era toată echipa, iar aplauzele de final l-au făcut pe „Coji” să înroșească. Ce tare trebuie să fie să știi că ești în același timp în aer cu cei de la Baltic Bees, cu ale lor avioane care consumă 1.000 l/h și a căror întreținere orară este de peste 4 mii de euro pe avion!

  IMG 3524

  Foto: Arădeanul Dan Cojocaru a făcut o demonstrație cu motodeltaplanul la Timișoara Air Show

  Aproape 40 de aeronave au tăiat cerul Timișoarei: aeronavele militare ale Forțelor Aeriene Române, până la aeronave ultra ușoare – de la Formația ASALT și Aeroclubul României – The Pellicans, avion biplan – Skybolt of Romania, parașutiștii de la Blue Wings, avioanele tricolore ale Șoimilor României, cei șase letoni de la Baltic Bees și aeronavele Iacărilor Acrobați care au încheiat spectacolul, trecând prin foc într-un spectacol pirotehnic excelent realizat.

  Ne simțeam precum la eclipsă. Am plecat să ne luăm un suc, sau poate o bere, dar am renunțat repede văzând cât de lungi sunt cozile. Pe unde treceam era înghesuială, peste 15.000 de oameni având ochii îndreptați spre cer. Acum nu mai aveau nici ochelari pentru eclipsă, nici funduri de sticle de bere sau vizete de la aparatele de sudură, acum puteau să vadă cu ochiul liber tot ceea ce se întâmplă. Au fost atât de fascinați că nu s-au abținut să nu fotografieze sau filmeze ceea ce văd pentru a posta pe facebook, pe Instagram sau alte rețele ceea ce văd ei.

  IMG 3610

  Spre seară s-a întunecat tot. Am avut parte de un apus uluitor, pe care îl puteți vedea și în fotografii, iar după reprezentația celor șase letonieni de la Baltic Bees, Iacării Acrobați au trecut la propriu prin foc. S-au auzit explozii la Timișoara, iar odată cu ele 15.000 de chiote, fascinați de ceea ce văd.

  Am văzut și arădeni, destul de mulți, semn că și nouă ne place, semn că și noi am vrea să mai revedem pe aeroportul nostru astfel e spectacole. Credeți că se poate?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da, se poate intr-un oras care se respecta si-s respecta cat de cat locuitorii.Aradul, oras devenit comuna sub conducerea lui ” gogu cel intors din viitor”,nu o sa aiba prea curand asemenea spectacole pentru simplu motiv ca de la pilotii participanti nu se poate jecmani.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.