Explozie lângă Târnova, sub supravegherea echipei pirotehnice ISU Arad | Foto – Video

  de Special Arad | 13 aprilie 2019, 12:50 PM | Știri Arad

  0

  Ieri, 12 aprilie, în urma unui anunț la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat în afara localității Târnova unde, în urma unor lucrări agricole, a fost găsit un proiectil. Misiunea părea de rutină, dar când a ajuns la fața locului, echipa pirotehnică și-a dat seama că lucrurile sunt mult mai complicate.

  Proiectilul exploziv perforant de calibru 100 mm, avea focosul deșurubat și deteriorat, prezentând risc pentru ridicare și transport. A fost luată așadar decizia distrugerii la fața locului, iar cu sprijinul polițiștilor a fost asigurată paza muniției peste noapte.

  În această dimineață, echipa pirotehnică formată din cpt. Avramescu Adelin-Flavius, plt.maj Florin Opritescu, plt.maj Dincă Valentin, cu sprijinul unui echipaj al Detasamentului de Pompieri Ineu au început executarea misiunii.

  Asigurarea din punct de vedere medical a operațiunii s-a făcut cu ajutorul unui echipaj SMURD de către Centrul Medical Județean al MAI, cms. șef doctor Rares Bârsan.

  Din fericire, proiectilul s-a aflat la o distanță destul de mare de localitate și nu a necesitat măsuri suplimentare de evacuare a populației. Pentru distrugere au fost folosite 1,8 kg trotil.

  După aproximativ trei ore, echipa pirotehnică a reușit distrugerea proiectilului, raportând „misiune îndeplinită”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.