marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Există două scenarii ale furtului banilor magistraților CSM – amândouă pornind de la vicii lumești…

  de Lucian Valeriu | 29 mai 2015, 6:50 PM | Știri Arad

  5

  Ttitlul principal: Doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii –  jefuiți la întâlnirea șefilor de Tribunal! Vezi ce sume au furat hoții din camerele de hotel!

  Magistratului Adrian Bordea – nimeni altul decât fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii – și colegului său, judecătorul  Mircea Aron li s-au spart camerele de la Hotelul Continental unde au fost cazați cu prilejul unui simpozion derulat între 21 și 22 mai, la Arad între șefii de Tribunale. Tribunalul Arad a fost gazda celei de-a doua întâlniri organizată de CSM.
  Înalților funcționari ai statului le-au fost sustrase, printre altele, portofelele în care se aflau 6000 de euro – într-unul -, respectiv 1400 de lei, în celălalt. Spargerile s-ar fi petrecut, conform surselor noastre, în după-amiaza zilei de ieri, iar de atunci, toată poliția arădeană este în alertă, anchetând, și la această oră… oarecum rușinosul caz. Numeroase persoane, atât din cadrul hotelului, cât și din anturajele magistraților, inclusiv personaje din lumea interlopă arădeană, au fost și vor mai fi audiate.

  UPDATE 1: Conform declarațiilor unor persoane din cadrul administrației hotelului, ușile camerelor din care au fost furați banii nu prezintă urme de forțare și, mai mult, pe camerele de înregistrare – care au funcționat non-stop – nu se văd persoane străine care să fi încercat măcar să intre. Sistemul de închidere și deschidere al ușilor este exclusiv pe bază de cartelă – una rămânând la recepție, iar cealaltă, în posesia clientului. Cea de la recepție, spune conducerea hotelului, nu „a plecat” de acolo.

  UPDATE 2: Angajații Hotelului Continental – duși la detectorul de minciuni. Ancheta internă a relevat că ușile camerelor nu au fost forțate! Poliția susține că are suspecți…

  Cazul furtului de joi, de la Hotel Continental, când unul sau mai mulți hoți au intrat în camerele magistraților de la CSM Adrian Bordea și Mircea Aron, furându-le banii din portofele, dă mari bătăi de cap Poliției arădene – așa încât conducerea sa tace (la modul public punând problema, căci prin biroruri probabil că se vorbește mult). Ofițerul de presă al IPJ Arad a dat ieri o declarație în care a indicat „un cerc de suspecți” pe care i-ar avea polițiștii conduși de inspectorul-șef Ioan Tamaș – dar atât…
  În schimb, am reușit să discutăm cu surse din conducerea Hotelului Continental, care ne-au relalat următoarele: „A fost dispusă și s-a efectuat o anchetă internă, cu toți angajații hotelului. S-a demonstrat faptul că ușile camerelor nu au fost forțate, iar pe camerele de luat vederi nu se văd persoane străine care să fi intrat prin efracție. Ușile respectivelor camere nu au fost deschise decât cu cartelele aflate în posesia domnilor judecători. De asemenea, din partea poliției, s-a efectuat o anchetă cu testul poligraf. Niciunul dintre angajați nu a fost depistat, la detector că a mințit.” 

  UPDATE 3: Există două scenarii ale furtului banilor magistraților CSM – amândouă pornind de la vicii lumești…

  Neoficial, există „pe piață” două variante prin care s-ar fi petrecut furtul de la Hotel Continental. Ele nu sunt ficțiuni – pentru că pornesc de la cel puțin două certitudini: judecătorii au ajuns în Arad împreună miercuri seara (cu avionul, via Aeroportul Internațional Timișoara) și s-au cazat la hotel, și tot împreună ar fi chefuit până târziu în noapte. Toți banii – cei 6000 de Euro ai fostului președinte CSM, Adrian Bordea și cei 1400 de lei ai magistratului Mircea Aron – au fost ținuți în borseta unuia. După ora 1.30 noaptea, cei doi dorind să… mai consume, au fost invitați să o facă pe terasa hotelului, unde au mai stat până pe la ora 2.30. Banii le-au dispărut din borsetă, fără ca din aceasta să mai lipsească alte lucruri.

  Varianta 1: Cineva, dintre cei care cutreieră noaptea în zonă (sunt destui… cunoscuți „în breaslă”), a observat scena și a acționat… clasic: le-a golit borseta de bani într-unul dintre momentele de neatenție euforică;
  Varianta 2: Magistrații au „închiriat” fete pentru cameră… iar păsăricile de noapte, deși nu sunt specializate pe furturi de la clienți… nici nu ratează un asemenea prijej.

  Furtul – să speculeze citorii aceste aspect – nu a fost reclamat decât joi după-masa.
  Ambele piste sunt cercetate în continuare de polițiști.

  (Știre în curs de actualizare.)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daca hotul e unul dintre păgubiți? o fi văzut colegi ca celalt are atâția bani la el si s-o gândit ca datorita funcției care o are nu va fi niciodată suspectat si cade vina pe un amarat de angajat care a intrat sa facă curat

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.