duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Executați în ultima secundă! UTA pierde pe terenul lui Sepsi chiar înaintea ultimului fluier

  de Lucian Dănilă | 16 aprilie 2022, 5:39 PM | Sport | Topic special

  0

  Filozofia lui Ionuț Badea nu a dat rezultate pe terenul formației Sepsi Sfântu Gheorghe. La sosirea sa la Arad, antrenorul Bătrânei Doamne spunea că „atunci când nu poţi câştiga o partidă, faci totul măcar să nu pierzi”.

  UTA a fost învinsă chiar la ultima fază după un gol care am putea spune că nu a venit întâmplător, chiar dacă a fost marcat dintr-o fază fixă. Golul a fost marcat de Bălașa, în urma unui corner, după ce inițial UTA a fost iertată de un penalty după un henț în careu comis de Otele. De ce spunem că nu a căzut întâmplător golul? Pentru că Bălașa a ratat în partea secundă a jocului de la Sfântu Gheorghe trei ocazii uriașe venite toate în urma unor faze fixe. La prima a trimis cu capul milimetric pe lângă bară, la a doua UTA a fost salvată de Otele care a respins de pe linia porții, iar la a treia Bălașa nu s-a putut coordona pentru a o trimite cu coapsa în poartă…

  UTA a contat în meciul de pe terenul lui Sepsi doar în primul sfert de oră. Arădenii au avut o posesie mai bună și au ratat două ocazii prin Cardoso și Otele. La prima, în minutul 12, Ubbink a recuperat din picioarele lui Păun, la 25 de metri de poartă și l-a lăsat pe Cardoso singur cu Niczuly, dar acesta și-a făcut preluarea greșit și a șutat pe lângă poartă. După un minut, Miculescu a avut o acțiune personală pe partea dreaptă, a centrat pentru Otele aflat singur la 10 metri de poartă, dar nigerianul a preferat o preluare în locul unui șut direct și a ratat…

  Apoi, până în ultimul minut al primei părți, am asistat la o presiune continuă a celor de la Sepsi pe careul lui Iacob. Gazdele au și ratat două mari ocazii prin Ștefănescu și Tudorie. Primul a șutat de la 20 de metri iar Iacob a fost salvat de stâlpul din stânga al porții sale, iar Tudorie a trimis cu capul, Iacob era bătut, dar mingea a întâlnit transversala.

  UTA a ajuns din nou în careul gazdelor abia în minutul 45, atunci când Miculescu a ratat o dublă ocazie. La prima dintre ele, Dangubic l-a găsit la marginea careului, dar șutul internaționalului de tineret a fost deviat și apoi respins de Niczuly în corner. Tot Miculescu a ratat cu capul și la cornerul executat de Ubbink.

  Repriza a doua a fost o luptă surdă între defensiva arădeană și atacurile echipei gazdă. În primele cinci minute ale reprizei, Shlyakov a greșit nu mai puțin de cinci pase și a fost înlocuit cu Baravykas. UTA nu a mai reușit să construiască nimic în jumătatea adversă și presiunea lui Sepsi a devenit tot mai mare odată cu trecerea timpului.

  Așa cum scriam și în rândurile de mai sus, a fost o repriză în care Bălașa a ratat trei ocazii imense până la golul pe care l-a reușit în ultima secundă a meciului. UTA nu a mai reușit să ajungă aproape deloc în careul lui Niczuly, în zona mediană aproape toate duelurile au fost câștigate de jucătorii lui Sepsi, numărul loviturilor libere în apropierea careului lui Iacob au crescut, iar la fazele fixe aproape toate mingile ajungeau la jucătorii echipei lui Bergodi, cele mai multe dintre ele la Bălașa.

  Iacob și-a salvat echipa la un șut foarte bun al lui Păun, dar nu a putut face nimic la execuția lui Bălașa de la ultima fază a meciului.

  UTA pierde un punct în ultima secundă, un punct care nu o ajuta prea mult în ierarhia din play-out, dar putea fi un punct de moral pe trenul unei echipe care a luat o opțiune serioasă pentru clasarea pe unul dintre locurile 7 sau 8.

  Pentru Bătrâna Doamnă urmează un meci care poate conta enorm în lupta pentru evitarea barajului de retrogradare, un meci cu Chindia, meci în care UTA are și varianta unui rezultat de egalitate pentru a o ține pe echipa din Târgoviște la o distanță de 4 puncte în clasament.

  Din păcate pentru fanii arădeni, echipa traversează o perioadă grea atât ca rezultate, dar mai ales ca și prestație. Echipa își creează cu greu ocazii, iar acestea vin de obicei după acțiuni personale ale unor jucători ca Otele sau Miculescu, nicidecum ca joc de echipă. Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea lui Cardoso în perspectiva jocului de sâmbăta viitoare cu Chindia.

  Sepsi Sfântu Gheorghe – UTA Arad 1-0 (0-0)

  Bălașa 90+3

  Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – N. Păun, A. Gonzales, M. Ștefănescu – Bărbuț, A. Tudorie, Askovski (87 Dragomir). Antrenor: Cristiano Bergodi

  UTA: F. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov (62 Baravykas) – Ubbink (71 Florentin Matei), Batha, Vorobjovas – Miculescu, Cardoso (35 Dangubic), Otele. Pe bancă: Balauru – Laukzemis, Baravykas, Pătlăgică, Dima, Dangubic, Matei, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea

  Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mircea Orbuleț (București), Florian Vișan (Galați). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București)

  Observator FRF: Cristian Nica (Ploiești)

  Observator LPF: Paul Cazan (București)

  clas 22 3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.