joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Excentrica Iris Apfel, simbol al modei, a murit la vârsta de 102 ani

  de - | 2 martie 2024, 10:41 AM | Internaţional

  0

  Iris Apfel - captură video

  Excentrica Iris Apfel, un simbol al universului modei din New York şi vedetă pe Instagram, a murit vineri, la vârsta de 102 ani, potrivit unui anunț pe contul său oficial de pe reţeaua socială.

  „Iris Barrel Apfel, 29 august 1921 – 1 martie 2024”, este mesajul postat pe Instagram, însoţit de o fotografie cu ea îmbrăcată într-o rochie lungă cu model auriu şi ochelari mari negri. Autoproclamata „starletă geriatrică” din Queens semnase recent pentru o colecţie H&M, după mai multe colaborări, printre care Citroën, Magnum, Happy Socks, MAC, scrie Agerpres.

  Cu 2,9 milioane de abonaţi pe Instagram, ea continua să asiste la prezentările marilor creatori de modă şi defila cu imensul ei zâmbet roşu carmin în scaunul cu rotile.

  Născută în 1921 într-o familie de evrei din Queens, New York, Iris Apfel a studiat istoria artei. În calitate de designer de interior, a participat la renovările Casei Albe pentru nouă preşedinţi, de la Harry Truman la Bill Clinton. Timp de zeci de ani, Iris Apfel a adunat o colecţie de haine de la cei mai mari designeri ai secolului XX, cu care a umplut două etaje ale apartamentului ei din Park Avenue. În 2005, Muzeul Met din New York a dedicat o retrospectivă garderobei sale. În privinţa celebrelor sale bijuterii, ea a spus că se „aproviziona” de la Tiffany, dar şi din bazarurile din Harlem.

  „Într-o zi, cineva mi-a spus: Nu eşti drăguţă şi nu vei fi niciodată. Dar nu contează. Ai ceva mult mai important: ai stil”, avea obiceiul să spună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.