miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ex-arădeanca Alexandra Uiuiu solicită amânarea meciurilor de baschet! Echipa sa, „U” Cluj, vine sâmbătă la Arad

  de Dan Lazăr | 11 martie 2020, 6:25 PM | Sport

  0

  Două cazuri confirmate de coronavirus în prima ligă de baschet din Italia ne arată că nici jucătorii ce practică acest sport nu sunt imuni. Fosta baschetbalistă a Aradului, sibianca Alexandra Uiuiu, ce activează în prezent la Universitatea Cluj-Napoca, dar și sub tricolorul naționalei 3×3, calificată la JO Tokyo 2020, trage un semnal de alarmă, pe care îl redăm mai jos:

  „Când școlile vor fi închise pentru următoarele săptămâni, când se vor anula meciurile pentru echipele de tineret, când zborurile sunt anulate, când guvernele iau decizii pentru cetățeni, când in vecinatatea noastra toată țara este în carantină și când avem un virus care este aproape de a fi pandemic, cred că este timpul să luăm si noi decizii pentru stilul nostru de viața… pentru baschet.
  Nu putem să închidem ochii la toate acestea. Pot înțelege că există implicatii financiare negative, dar atunci când avem situații speciale, cred că ar fi mai bine să fim mai constienti și să acordăm atenție mai multa factorului uman: jucători, antrenori, arbitri, oameni de la masa oficială etc.
  Regula de a juca fără fani este doar un compromis în tratarea acestei probleme.
  Federații din alte țări au anulat jocurile timp de două săptămâni sau până la dispariția pericolului. Nu cred ca le este mai frica de virus decat noua, ci protejează produsul (baschetul) și oamenii, oprind nu numai meciurile ci si antrenamentele. Activitatea noastra presupune contact fizic atat la antrenament cat si in joc, iar asta presupune o expunere sporita, avem contact cu fiecare și jucăm într-un mediu greu de protejat impotriva virusului. Nimeni nu știe cine va avea acest virus primul în liga noastră sau daca cineva l-a contactat deja.
  Și pentru a nu opri/anula toate jocurile în acel moment, nu este mai bine sa il prevenim și anticipam acum?
  Este important să găsim o solutie pentru a face față acestei probleme, pentru a mentine sanatatea tuturor.
  Sanatatea celor implicati este mult mai importanta decat aspectul financiar, iar managementul si jucatorii ar trebui sa inteleaga acest lucru in situatia deosebita in care ne aflam.
  Orice altceva este secundar în viața noastră.
  In calitate de membru al lotului national olimpic de 3×3, cred ca ar fi indicat ca in perioada de risc maxim al acestei epidemii sa ne protejam prin suspendarea de comun acord a activitatii noastre.
  Va indemn la precautie si va doresc sa fiti feriti de acest virus! Sunt convinsă că aplicând măsurile potrivite, putem gestiona această situație nefericită.”

  uiuiu

  Uiuiu revine sâmbătă la Polivalentă

  FCC Baschet Arad s-a clasat pe locul 3 la finalul sezonului regulat, astfel va întâlni în primul tur ocupanta poziţiei a 5-a: Universitatea Cluj-Napoca. Se joacă după sistemul „cel mai bun din cinci partide”, primele la Arad, sâmbătă (14.03) și luni (16.03), de la ora 18.00, la Polivalenta arădeană, fără spectatori.

  Apel susținut de „italianca” Elisabeth Pavel

  Elisabeth Pavel, o altă sibiancă care a evoluat în trecut la Arad, susține poziția fostei sale colege, Ale Uiuiu, chiar din Italia, acolo unde evoluează. „În Italia campionatul este supendat până pe 3 aprilie, fără certitudinea că va reîncepe. Multe echipe sunt în proces de a-și trimite jucatoarele acaăa. Unele echipe care nu se afla în zona roșie se antrenează încă, dar noi suntem în carantină totală. În orice caz, sunt de acord să se ia măsuri de prevenție ca România să nu ajungă în aceeași situație nefericită”, a scris, pe o rețea de socializare Elisabeth Pavel, legitimată la Basket Costa x l’Unicef, din Provincia Lecco.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.