sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Evitați incendiile specifice perioadei! ISU Arad atrage atenția asupra regulilor de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului

  de Special Arad | 17 decembrie 2019, 1:21 PM | Știri Arad

  0

  Deși temperatura de afară este destul de plăcută, începutul sezonului rece a debutat cu incendii la case, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Vasile Goldiș”. Principala cauză o reprezintă coșurile, canalele sau burlanele de evacuare a fumului la casele particulare, cu defecțiuni, necurățate sau amplasate necorespunzător.

  ISU Arad atrage atenția asupra regulilor de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului, pentru a evita incidentele (sau chiar tragediile) de acest fel:

  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului;
  • coşurile se vor prelungi deasupra acoperişului cu cel puţin 80 cm;
  • se va realiza curăţirea coşurilor de evacuare a fumului, de către personal specializat în domeniu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.