Evitați incendiile specifice perioadei! ISU Arad atrage atenția asupra regulilor de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului

  de Special Arad | 17 decembrie 2019, 1:21 PM | Știri Arad

  0

  Deși temperatura de afară este destul de plăcută, începutul sezonului rece a debutat cu incendii la case, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Vasile Goldiș”. Principala cauză o reprezintă coșurile, canalele sau burlanele de evacuare a fumului la casele particulare, cu defecțiuni, necurățate sau amplasate necorespunzător.

  ISU Arad atrage atenția asupra regulilor de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului, pentru a evita incidentele (sau chiar tragediile) de acest fel:

  • coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului;
  • coşurile se vor prelungi deasupra acoperişului cu cel puţin 80 cm;
  • se va realiza curăţirea coşurilor de evacuare a fumului, de către personal specializat în domeniu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.