luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Evitați dacă puteți! Cozi kilometrice pe autostrada cea mai circulată de către români

  de Special Arad | 5 iulie 2016, 12:26 PM | Internaţional

  0

  Cozi kilometrice la graniţa dintre Ungaria şi Austria. Potrivit Euronews, ambuteiajele au început să apară încă de duminică seara. Autorităţile austrice au intensificat controalele la frontiera ţării din cauza fluxului de emigranţi.

  Dacă duminică maşinile aşteptau în jur de patru ore pentru a putea trece forntiera, deja luni timpul de aşteptare a ajuns la patru ore. Între cele două ţări s-au format cozi de până la 25 de kilometri, potrivit martorilor.

  O situaţie similară a avut loc şi în vara anului trecut. În august 2015, în urma unui control de rutină pe autostrada care leagă Budapesta de Viena, autorităţile austriece au descoperit un tir care transporta emigranţi. 71 de persoane au murit sufocate în maşina care trebuie să îi ducă în spaţiul comunitar. În urma acestor evenimente, controalele vamale au fost intensificate la graniţa de est a Uniunii Europene.

  Autorităţile din Austria au încheiat  o înţelegere cu omologii din Germania, Ungaria şi Slovacia pentru a combate migraţia ilegală. Inclusiv România a luat măsuri similare la frontierele ţării, scrie Vocea Transilvaniei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.