miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Evidența Persoanelor îndeamnă arădenii să verifice valabilitatea buletinelor înainte de alegeri

  de Special Arad | 20 mai 2019, 12:03 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  .

  Comunicat. Având în vedere faptul că în data de 26 mai 2019 vor avea loc alegeri europarlamentare, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad face un apel către toţi cetăţenii pentru a-și verifica termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării unor situaţii neplăcute de a nu-și putea exercita dreptul constituțional.

  Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, acesta va solicita Serviciului local de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu, eliberarea unui nou document.

  Documentele pe care cetăţenii trebuie să le prezinte în susţinerea cererii pentru eliberarea actului de identitate, sunt:

  • Cererea tip pentru eliberarea actului de identitate;

  • Certificatul de naştere al solicitantului şi ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, original şi copie;

  • Certificatul de căsătorie/hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă/certificat de divorţ/certificatul de deces al soţului decedat, original şi copie ( după caz);

  • Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original şi copie;

  • Consimţământul proprietarului spaţiului de locuit (după caz);

  • Chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate, respectiv 7 lei;

  În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele prevăzute de lege pentru eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidență a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate, însă acestea nu constituie și documente de călătorie.

  În scopul asigurării condiţiilor optime de desfășurare a alegerilor europarlamentare, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad şi cele 19 Servicii locale de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului, respectiv, mun. Arad, orașele Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Lipova, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiș, comunele Beliu, Gurahonț, Săvârșin, Socodor, Șiria, Târnova, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu şi-au adaptat programul de lucru cu publicul astfel încât, să se asigure deservirea cât mai promptă în activitatea de eliberare a actelor de identitate.

  În acest context, Serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului îşi vor desfăşura activitatea sâmbătă 25.05.2019 între orele 8,00 – 16,00 şi duminică 26.05.2019 între orele 7,00 – 21,00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.