luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Evenimente dedicate Zilei Europei, la Arad

  de Special Arad | 4 mai 2022, 3:49 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Christian-Lue - Unsplash)

  Cu ocazia Zilei Europei, lArad vor avea loc în perioada 6-13 mai mini-expoziția de fotografii având tema ,,Unitate în diversitate – 35 Reasons to Smile in the EU” (parte din proiectul fotografului Cristian Manta „174 Reasons to Smile”).

  Expoziția se va organiza pe Platoul din fața Palatului Administrativ, unde vor fi și proiecții ale steagului Uniunii Europene pe clădirea Palatului Administrativ. De asemenea, pe 6 mai, de la ora 12:00, va avea loc Dezbaterea privind implicarea tinerilor în Europa. Întreaga serie de evenimente este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și al Consiliului Județean Arad. 

  ––

  Ziua Europei aniversează semnarea „Declarației Schuman” la 9 mai 1950. Un plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanța eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina, transmite Parlamentului European în România.

  În luna mai, Parlamentul European organizează o serie de activități online și cu prezență fizică în toate statele membre, precum și la sediile din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Evenimentele din acest an țin cont de faptul că 2022 este Anul European al Tineretului și de concluziile Conferinței privind viitorul Europei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.