marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Evaziune fiscală de peste șase milioane de euro la Arad și Cluj!

  de Special Arad | 11 iunie 2020, 10:27 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat în decursul zilei de ieri percheziții domiciliare în Cluj și Arad, într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

  Astfel, au fost derulate 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020.

  „În fapt, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

  Totodată, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din  judeţele Cluj şi Arad.

  Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit.

  În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul emis de IPJ Cluj.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.