miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Evaziune fiscală cu deșeuri metalice la Arad. A prejudiciat statul cu suma de 1.547.557 lei. Este trimisă în judecată

  de Special Arad | 13 iunie 2017, 12:51 PM | Știri Arad

  0

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 7.06.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpata Botezatu Gabriela pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că: inculpata Botezatu Gabriela care, în perioada 01.04.2013 – 30.12.2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din județul Arad, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli fictive – reprezentând achiziţii de deşeuri metalice feroase şi neferoase de la o societate comercială din județul Hunedoara, în condiţiile în care deşeurile metalice fuseseră achiziţionate de la diverse persoane fizice, având drept scop prejudicierea bugetului de stat cu suma de 1.547.557 lei, din care 1.303.206 lei reprezintă impozitul pe venitul persoanelor fizice care trebuia reţinut la sursă, iar 244.351 lei reprezintă contribuţia la Fondul de mediu care trebuia reţinută prin stopaj la sursă.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.

  Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.