marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Update ExclusivAsociatul familiei Ioțcu rupe tăcerea. Ovidiu Ciocan explică implicarea firmei Transilvania Transport în evaziunea de peste 1 milion de lei

  de Alin Olteanu | 27 noiembrie 2014, 2:12 PM | Investigaţii | Topic special

  4

  Spuneam în urmă cu aproximativ două săptămâni că procurorii au dispus trimiterea în judecată a opt oameni de afaceri arădeni, pentru infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală. În acest caz doar unul dintre cei opt inculpați, un anumit Ionel Trif, este arestat pentru 30 de zile, ceilalți fiind în libertate. Aceștia sunt: Vasilcin  Ioan, Mureşan  Dorin  Dumitru, Vanka Daniel, Gheorghe  Marian, Dumitrescu Cornel, Ciocan Ovidiu Lucian şi Negrea Cornel.

  Procurorii susțin că inculpatul Trif  Ionel,  în  perioada  februarie – iulie  2014, în  calitate  de  administrator  de  fapt al  mai  multor  societăţi  comerciale ai  căror reprezentaţi legali erau  interpuşi  ai  săi, a  folosit  aceste  societăţi  pentru  emiterea de  facturi corespunzătoare unor  operaţiuni  fictive, beneficiarii  fiind ceilalți șapte inculpați, în  calitate  de  administratori ai  unor  societăţi  comerciale din  Arad sau  din  alte  judeţe  ale ţării. Prejudiciul  total cauzat astfel bugetului de  stat  este în  sumă  de 1.129.942 lei, din  care 1.056.673 lei  de  natura  taxei pe  valoare  adăugată iar  73.269 lei  de  natura  impozitului  pe  profit.

  Trebuie să recunoaștem că n-am făcut,

  de la bun început, legătura între Ovidiu Lucian Ciocan, unul dintre inculpați și Hanul „Moara cu Noroc”, situat la Ineu. Însă, plecând pe fir, am dat de societatea comercială Transylvania Transport (acționari și admnistratori sunt soții Ciocan) și, mai ales, de SC Transylvania Hotels SRL, al cărei acționari – conform www.docstoc.com – sunt, cu acțiuni egale, Ciocan Ovidiu Daniel (și administrator), Rodica Floarea Ioțcu (soția președintelui Consiliului Județean Arad) și Lavinia Stan.

  Din informațiile pe care le deținem, Ciocan a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală în calitate de administrator al SC Transylvania Transport SRL. Însă, nu puteam să nu reținem că acesta este admnistrator și al societății care deține Hanul Moara cu Noroc – „vaca de muls” (și) a familei Ioțcu. Dealtfel, Rodica Ioțcu este și angajată, începând cu anul 2013 – așa cum apare în declarația de avere a președintelui CJA, Nicolae Ioțcu –, la ambele societăți: SC Transylvania Transport SRL și SC Transylvania Hotels SRL.

  Cele două societăți amintite se completează

  una pe alta din punct de vedere al obiectului de activitate în sensul că acoperă o piață foarte largă de prestări servicii, lucru care nu ne miră și numai dacă avem în vedere zvonul că averea familiei Ioțcu are o foarte mare valoare de piață, cuplul de baroni neducând lipsă de nimic… Poate că nu mai miră pe nimeni dacă spunem că ambele societăți au cifra de afaceri în urcare, fiind pe profit abia din 2013. Însă, mulți știu… așadar nu mai trebuie să explicăm cum stă treaba cu profitul la final de an.

  Ne vedem la proces…


   

  UPDATE: Ce spune Ovidiu Ciocan?

  Asociatul familiei Ioțcu în societatea care deține Hanul Moara cu Noroc, referindu-ne la Ovidiu Ciocan (acesta deține 17 procente din societate… dar asta e o altă poveste, de viitor), ne-a contactat ulterior publicării articolului de mai sus. Din dorința de a se apăra, nu atât în fața presei cât a celor care îl cunosc, acesta ne-a pus la dispoziție un teanc de documente prin care să ne arate și demonstreze că implicarea sa în actele de evaziune pe care le-au descoperit procurorii, este una mai mult decât simbolică. Astfel, domnul Ciocan ne-a precizat și arătat (ne-a pus la dispoziție rechizitoriul) că suma pentru care dumnealui este acuzat de evaziune – nu de complicitate la evaziune !- este de 2800 de lei, pe care a și achitat-o deja. „Eu mi-am recunoscut greșeala pe care am făcut-o și de aceea am și plătit suma pe care o datoram statului. Însă, subliniez, această sumă este infimă față de celelalte din dosarul la care faceți referire. Doream să fac această precizare pentru ca lumea să nu înțeleagă că eu sunt cel mai mare evazionist” – ne-a spus, printre altele, Ovidiu Ciocan.

  Din păcate, conform noilor proceduri, presa nu are voie să publice date și fapte din materialele de urmărire penală până în momentul în care demarează procesul în fața judecătorilor. Așa încât, cu toată bunăvoința noastră, mai multe despre ce s-a întâmplat în cazul de față, o să arătăm după primul termen.

   

  Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. adevarulgolgolutsimaimultdecatatat

   In fapt, domnul Iotcu a si trecut deja de la nivelul ridicat al Morii cu Noroc, la pizzeria din spalatoria lui Dragan. Ii tare place mai nou in mediul de acolo pe care povestesc comesenii, il gusta din plin !Mai trebuie sa o reobisnuiasca si pe Rodica cu noul „nivel” practicat, si ne referim la locatie, vorbe si ortaci.

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.