sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Europarlamentarul Vlad Botoș, despre supravânzarea biletelor de avion

  de - | 4 mai 2022, 3:41 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, membru în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European, a transmis o scrisoare către comisarii Thierry Breton și Didier Reynders, cei doi comisari cu responsabilități în protecția consumatorului și piața internă din Comisia Europeană.

  Subiectul scrisorii a fost practica de supra-vânzare a biletelor de avion, în sensul că există companii aeriene care vând mai multe bilete decât capacitatea avioanelor, pentru a se asigura că nu zboară cu locuri libere în cazul în care nu se prezintă toți călătorii. ”Această practică, spune euro-deputatul, este abuzivă și nu respectă drepturile consumatorilor”.

  Vlad Botoș solicită celor doi comisari măsuri pentru oprirea acestor practici și pentru o reală respectare a drepturilor consumatorilor în litera și spiritul regulamentelor și directivelor europene.

  „Amânarea unui zbor poate crea reale probleme oamenilor. Nu este o practică cinstită să vinzi servicii pe care știi că nu le poți presta. Chiar dacă li se oferă posibilitatea de a zbura a doua zi și vouchere de cazare, oamenii sunt încurcați de aceste practici, iar acum va urma perioada concediilor, când chiar și o amânare de o zi poate aduce dificultăți și costuri destul de mari. Sunt atent la toate practicile neloiale din partea companiilor indiferent de sectorul de activitate, pentru că, până la urmă, toți suntem consumatori.” spune Vlad Botoș.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.