Europarlamentarul Botoș informează despre soluțiile Uniunii Europene pentru refugiații din Ucraina

  de - | 9 March 2022, 3:35 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ieri, 8 martie, Comisia Europeană a decis trimiterea către Parlamentul European a unei propuneri privind amendarea Regulamentului nr.1303/2013 și a Regulamentului nr. 223/2014 ca parte a Acțiunii de Coeziune pentru Refugiați în Europa (CARE). Prin această propunere se prevede o cofinanțare de 100% și o flexibilizare a fondurilor europene pentru ca acestea să poată fi folosite pentru proiecte privind sprijinirea refugiaților.

  În condițiile în care războiul din Ucraina a provocat un val imens de refugiați a cărui magnitudine încă nu o cunoaștem, este esențial să folosim toate mijloacele pentru a-i sprijini așa cum au nevoie. Propunerea Comisiei Europene a ajuns deja în Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI), al cărui vicepreședinte sunt, și am convenit că va fi dezbătută și votată în procedură de urgență în următoarea ședință, în 15 martie, pentru ca în sesiunea plenară din 23, 24 martie să poată fi deja votată în Parlamentul European.” spune Vlad Marius Botoș, europarlamentar USR.

  Conform acestei propuneri statele membre vor putea să utilizeze fondurile necontractate din perioada 2014-2020 pentru refugiați, iar aici sunt incluse fondurile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), dar și cele din Fondul de Ajutor European Destinat Persoanelor Defavorizate (FEAD).

  Am fost aleși să facem treabă iar asta înseamnă să fim cât mai rapizi în decizii în astfel de momente. Situația începe să fie tot mai grea, iar sutele și miile de voluntari simt asta pe propria piele în aceste momente”, adaugă Vlad Botoș


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.