Europarlamentarul Botoș informează despre soluțiile Uniunii Europene pentru refugiații din Ucraina





Ieri, 8 martie, Comisia Europeană a decis trimiterea către Parlamentul European a unei propuneri privind amendarea Regulamentului nr.1303/2013 și a Regulamentului nr. 223/2014 ca parte a Acțiunii de Coeziune pentru Refugiați în Europa (CARE). Prin această propunere se prevede o cofinanțare de 100% și o flexibilizare a fondurilor europene pentru ca acestea să poată fi folosite pentru proiecte privind sprijinirea refugiaților.
„În condițiile în care războiul din Ucraina a provocat un val imens de refugiați a cărui magnitudine încă nu o cunoaștem, este esențial să folosim toate mijloacele pentru a-i sprijini așa cum au nevoie. Propunerea Comisiei Europene a ajuns deja în Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI), al cărui vicepreședinte sunt, și am convenit că va fi dezbătută și votată în procedură de urgență în următoarea ședință, în 15 martie, pentru ca în sesiunea plenară din 23, 24 martie să poată fi deja votată în Parlamentul European.” spune Vlad Marius Botoș, europarlamentar USR.
Conform acestei propuneri statele membre vor putea să utilizeze fondurile necontractate din perioada 2014-2020 pentru refugiați, iar aici sunt incluse fondurile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), dar și cele din Fondul de Ajutor European Destinat Persoanelor Defavorizate (FEAD).
”Am fost aleși să facem treabă iar asta înseamnă să fim cât mai rapizi în decizii în astfel de momente. Situația începe să fie tot mai grea, iar sutele și miile de voluntari simt asta pe propria piele în aceste momente”, adaugă Vlad Botoș
Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)