luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Europarlamentarii Vlad Botoș și Ulrike Müller au organizat un lanț umanitar între Germania – România – Ucraina

  de - | 16 martie 2022, 2:18 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș a organizat începând de săptămâna trecută împreună cu Ulrike Müller, europarlamentar german, un lanț umanitar între Germania – România – Ucraina pentru a sprijini atât primarii români din localitățile de la granița cu Ucraina, în efortul lor de a întâmpina și sprijini refugiații, cât și ucrainenii rămași să-și apere țara.

  Astfel, începând de săptămâna trecută colete cu donații strânse în regiunea Bavaria, din Germania sunt aduse pe calea aerului la aeroporturile din Timișoara, Sibiu și Iași, de unde sunt preluate și transportate acolo unde e nevoie, în funcție de nevoile comunicate atât de către primari cât și de autoritățile din Ucraina.

  În organizarea acestei acțiuni au fost implicați atât Vlad Botoș, europarlamentar USR, cât și Ulrike Müller, europarlamentar german, ambii din Grupul Renew Europe, împreună cu oameni cu suflet mare și mai multe ONG-uri din Germania. De partea română, membrii USR se ocupă de preluarea și transportul ajutoarelor către destinația finală.

  Eforturile românilor de a veni în sprijinul vecinilor noștri ucraineni a impresionat întreaga Uniune Europeană. Societatea civilă s-a mobilizat exemplar și a reușit să suplinească cu brio lipsa de acțiune și flexibilitate a aparatului de stat din primele zile ale crizei refugiaților. Eforturile însă nu pot fi duse multă vreme în același ritm doar de noi, de români. Tocmai de aceea am căutat să creez o rețea europeană în care toți cei care vor să ajute atât refugiații cât și populația civilă din Ucraina să o poată face mult mai ușor. Am lucrat foarte bine cu colega mea, Ulrike Müller, din Germania, și am demarat acțiunea săptămâna trecută urmând să continuăm într-un ritm de 8 transporturi pe calea aerului pe săptămână.” spune Vlad Botoș.

  Europarlamentarul arădean a ținut să sublinieze că sediile USR din Arad și din țară rămân deschise pentru cei ce vor să doneze pentru a-i ajuta atât pe refugiați cât și pe cei rămași în țară, iar coordonatorii acestui proiect sunt în permanent contact cu autoritățile pentru ca ajutorul să fie cât mai aproape de necesitățile din teritoriu.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.