marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Euro 2024. Notele „străine” primite de tricolori. Când va avea loc meciul cu Belgia

  de Mihai Todoca | 18 iunie 2024, 12:11 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  După meciul tricolorilor, notele date de jucătorilor români de către români, nu aveau cum să fie sub 10. Desigur, este greu, dacă nu aproape imposibil să fii perfect obiectiv, și vorbim despre cei din presa sportivă românească.

  Ne uităm „în afară” pentru a afla cum ne „văd” alții și cum apreciază ei performanțele tricolorilor din meciul câștigat împotriva Ucrainei.

  Citește și: România lui Edi, la timpul mai mult ca perfect! Victorie ireală cu Ucraina

  Înainte de a vă prezenta notele tricolorilor date de analiștii de la Sofascore, vă prezentăm câteva statistici de la acest Euro, în ceea ce privește ehipa națională a României.

  Dennis Man este The Man!

  Arădeanul crescut de Atletico și-a pus amprenta pe Euro 2024, reușind să egaleze o performanță datând încă din 1994. Acesta a reușit assist-ul a două din cele trei goluri. Doar Gheorghe Hagi a mai reușit acest lucru în meciul cu Columbia de la Cupa Mondială ’94.

  Citește și: Dennis Man, egalul lui Gică Hagi în victoria cu Columbia de la World Cup 94

  Aceasta a fost doar a doua victorie a României în ultimele 17 meciuri la EURO (D5 S10).

  A fost și prima victorie a României în meciul de deschidere la un turneu final EURO (D3 S2).

  Este doar a doua oară când România marchează trei goluri într-un meci la EURO, după victoria cu 3-2 împotriva Angliei în 2000.

  Singura porțiune fără gol a României la un turneu final EURO a fost remiza cu Franța, 0-0, în 2008.

  În vârstă de 36 de ani și 350 de zile, Niță a devenit cel mai în vârstă jucător care a apărut pentru România la un turneu final EURO.

  Ucraina a câștigat doar două din ultimele zece meciuri ale fazei grupelor EURO (L8).

  Andriy Yarmolenko este primul jucător ucrainean care a participat la patru turnee finale ale EURO.

  XI-ul titular al Ucrainei a prezentat doar un jucător în vârstă de 30 de ani sau mai mult, cea mai mică dintre echipele de până acum la EURO 2024.

  Trei tricolori cu aceeași notă: 7,6

  Dennis Man, Radu Drăgușin și Denis Drăguș împart locul I pe podiumul notelor acordate, locul doi fiind ocupat de marcatorul primului gol cu nota 7,5, în timp ce pe locuș trei al notelor se află tot 3 tricolori: Florin Niță, Andrei Rațiu și Răzvan Marin. Cea mai slabă notă din națională (6,6)  îi aparține lui Marius Marin. Nota întregii echipe ajungând astfel la un respectabil 7,3.

  171863636739353a21

  Naționala se pregătește acum pentru meciul cu Belgia ce va avea loc sâmbătă 22 Iunie la Koln, ora de începere fiind ora 22:00. Presa din Belgia a reacționat îmediat după victoria tricolorilor, care au scris la superlativ despre români: „Au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. (…) Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”, au titrat cei de laWalfoot

  Despre Sofascore

  Sofascore este o aplicație pentru urmărirea statisticilor și a rezultatelor sportive. Aplicația este deținută și dezvoltată de SofaIT din Zagreb, Croația. În 2020, aplicația avea 20 de milioane de utilizatori. Acesta acoperă 20 de sporturi diferite și aproximativ 11.000 de ligi și turnee diferite și este disponibil în peste 30 de limbi diferite.

  Începând cu 2023, Luka Modrić este un ambasador al mărcii Sofascore.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.