duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Este pur și simplu bătaie de joc!”. Un tată ne atrage atenția asupra unei străzi mai mult decât „gri” a Aradului

  de Raluca Medeleanu | 22 februarie 2018, 10:57 AM | Recomandările editorilor | Strada

  10

  Strada Castanilor din Aradul Nou e locuită de oameni gospodari. Casele sunt îngrijite, iar multe dintre ele sunt proaspăt renovate. Strada Castanilor ar fi o stradă chiar cochetă, dacă municipalitatea le-ar da și voie locuitorilor ei să trăiască așa cum știu ei, civilizat. Doar că un detaliu mai mult decât important ține pe loc potențialul acestei străzi: carosabilul e mai mult decât execrabil, iar locuitorii își ambalează motorul mașinilor ca să treacă cu greu peste zecile și zecile de gropi formate în pământ. Când plouă, imaginea devine și mai tristă.

  „Sunt un cetățean al acestui oraș Arad care plătește taxe și impozite și nu am cum să fiu indiferent la văzul
  străzii Castanilor. În fiecare dimineață ducând copilul la școala care se afla pe str. Popa Șapcă trebuie sa traversez această stradă (Castanilor). Domnilor (aici ma adresez primarului și celor ce se ocupă de străzi), suntem în 2018 și suntem în Uniune! Cum e posibil să avem astfel de străzi într-un oraș de tranzit cum e Aradul, mai ales că este o școală în acea zonă?! 
  Este pur și simplu bătaie de joc! Și așa strazile din zona aceasta sunt foarte înguste… dar să lași să se deterioreze în așa hal… pur si simplu nu mai ai ce ocoli, dai din groapă în groapă! Sunt porțiuni unde atingi (carosabilul, n.red.) cu bara din față pentru că nu ai ce ocolii”,
  ne-a scris arădeanul pe adresa redacției.

  Privind video-ul pe care acesta l-a atașat mesajului, e greu să ignori și să te prefaci că nu înțelegi revolta bărbatului. 

  Lucrul care este poate și mai revoltător este că această stradă nu este un exemplu izolat în orașul european Arad al anului 2018, iar municipalitatea găsește mereu lucruri mai importante pentru care cheltuie banii. Aceste străzi rămân în continuare un „reminder” că, deși suntem un oraș vestic, trăim, totuși, în România aceea gri despre care scriu cu atâta sete ziarele străine.

  strada castanilor aradul nou

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asa arata muuulte strazi din Arad, din pacate! Mergeti in cartierul Confectii sa vedeti cum arata curtile din spetele blocurilor dupa ce au trecut cei de la RSD cu sparturile lor. Eu stau la blocul 21, iar in spate unde ne lasam masinile si unde normal at fi sa se joace copiii este mai rau ca la tara. Daca mergem sa aruncam gunoiul, cand ajungem inapoi la scara parca am fost printr-un sat uitat de lume, asa arata incaltamintea. Groaznic! Iar cei de la primarie ne spun ca nu au ce face, ca trebuie sa ne astptam randul sa vina cu parcarile…. Rusine!
   La fel de rau arata si strazile din acelasi cartier, plin de cratere. Eveti o groapa dai in alta… Dar asta este tara in care traim. Rusine!

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Asta pentru ca aradenii nu au sange in instalatie!
   Daca s-ar duce cateva sute de oameni la primarie pusi pe scandal,va garantez ca in ziua urmatoare strada ar fi asfaltata si marcata corespunzator.
   Dar se merge pe vaicareli si povesti,de parca ar trai sapte vieti nu una.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. O sa imi ridic iar toata comunitatea SAR in cap…cand a ajuns ARAD-ul oras de tranzit? ” Cum e posibil să avem astfel de străzi într-un oraș de tranzit cum e Aradul, …” .
   Ca parca e cu centenar ..cu alea, alea care nu mai conteaza azi! Asteptati sa va faca Marele primar si dvs. strada! Pe unde ies eu in B-dul Revolutiei, recte Alecu Russo, a fost ” decat ” reabilitata la 28 de ani dupa plecarea prim-secretarului Pugna!

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Am o provocare pentru Special Arad dar și pentru cititori
   Știe cineva o stradă (arteră circulată) din Arad, sau măcar 50 de metri de stradă, care să fie făcută ”ca la carte”, adică: borduri, marcaj, canalizarea pluvială funcțională, gurile de canal la nivelul asfaltului, liniile de tramvai să fie la nivelul asfaltului fără crăpături care să îți ”agațe” roata mașinii, asfaltul neted să nu ai senzația că ești în barcă atunci când mergi cu mașina. Mai exact aș fi curios dacă știe cineva o stradă de secolul 21 în Arad

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.