Este, poate, omul anului în sportul arădean în 2017! Ruben: „Mi-am îndeplinit toate obiectivele” (Foto)

  de Lucian Dănilă | 31 decembrie 2017, 11:22 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  „Mi-am îndeplinit toate obiectivele în acest an”, o frază care spune multe despre realizările lui Ruben Stoia, omul care practic ține în viață o ramură sportivă în Arad: boxul. În urmă cu un an scriam despre Ruben și antrenamentele pe care le susținea împreună cu Cătălin Roșu în sala de box „Motorul” din Aradul Nou.

  Scriam atunci că sala este bine utilată pentru sportivi, dar lipseau minimum de condiții pentru a se putea pregăti niște sportivi: căldura în sală și apa caldă. Ruben a primit atunci ajutor de la mai mulți oameni de bine și la puțin timp după și-a înființat propriul club: Boxing Club Ruben Stoia Arad. Un prim obiectiv era deja atins. Dar marele său vis era organizarea unei gale la care să vină cei mai buni boxeri din România, dar și din străinătate. Era un vis îndrăzneț, unul care din start cerea o sumă importantă de bani, dar și relații pentru a aduce la Arad campioni naționali sau internaționali.

  A reușit, iar la data de 14 octombrie, la „Gala Campionilor”, în Polivalenta arădeană a venit Mihai Nistor, singurul boxer din lume care l-a făcut K.O. pe actualul campion al „greilor” la profesioniști, Anthony Joshua, dar și alte nume importante din țară. În ring a fost prezent, în calitate de invitat, și Francisc Vaștag, triplu campion mondial la amatori. Boxul a adunat în acea seară în Polivalentă peste 1.000 de fani ai acestui sport, un număr care este practic dublul mediei pe care l-am văzut în toamnă la meciurile echipei UTA la Șiria.

  Foto: Gala Campionilor, un eveniment cum boxul arădean nu a mai trăit în ultimul deceniu

  Într-un an 2017 în care UTA a dezamăgit, în care ICIM a ajuns la coada clasamentului în campionatul de baschet feminin, în care rezultatele în sport nu au fost dintre cele mai bune, am putea spune că Ruben Stoia a fost, poate, omul anului în sportul arădean. Nu o spunem prin prisma rezultatelor, ci pentru implicarea sa. Așa cum scriam mai sus, Ruben Stoia, prin activitățile sale, a ținut practic în viață boxul arădean atât în calitate de antrenor cât și în calitate de manager. Copiii care se pregătesc cu el au câștigat mai multe medalii la concursurile la care au participat în diferite orașe din țară, iar „Gala Moșului”, care a avut loc chiar de Ziua Națională a României, a fost un real succes.

  Ruben este și în ring acolo unde îi învață pe începători primele eschive, primele lovituri, este și în colț alături de sportivii de performanță pe care îi învață loviturile… câștigătoare, dar și în afara ringului, alergând mereu pentru a organiza evenimente.

  Din puținul cu care este susținut boxul arădean, Ruben a găsit și resurse pentru a-l aduce pe Moș Crăciun în sala de box. Anul 2017 s-a încheiat cu un banchet la sala de box, petrecere la care au participat copiii de la Boxing Club Ruben Stoia, dar și cei care practică acest sport din hobby. Evident, au fost prezenți și cei care îl ajută pe Ruben să poată susține financiar această activitate.

  Foto: Moș Crăciun a venit la copiii de la Boxing Club Ruben Stoia

  Vă întrebați dacă a primit vreun premiu special la Gala Sportului Arădean 2017? Nu, Ruben nu a primit niciun premiu, la fel cum în 2017 nu a primit niciun ajutor din partea Primăriei pentru evenimentele pe care le-a organizat.

  „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că, m-a ajutat să îmi îndeplinesc toate obiectivele propuse anul acesta. Mulțumesc oamenilor care au fost lângă mine, sper ca anul viitor să fiți la fel de prezenți în proiectele care vor urma” (Ruben Stoia)

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.