duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Erupțiile solare prognozate pentru astăzi ar putea crea dificultăți semnificative în comunicații

  de - | 17 iulie 2023, 8:51 AM | Internaţional

  0

  Pentru luni este prognozată o activitate puternică a erupțiilor solare care ar putea interfera cu comunicațiile pe unde scurte, au declarat oamenii de știință ruși, după ce duminică au fost observate trei erupții pe Soare, una dintre ele durând 14 minute, însoțită de întreruperi în comunicațiile radio, transmite Știri pe surse.

  Institutul Fedorov de Geofizică Aplicată din Moscova a declarat că sunt posibile erupții de clasă X, inclusiv erupții cu protoni, iar condițiile radio pe unde scurte se așteaptă să se deterioreze.

  Erupțiile de clasă X sunt cele mai mari explozii din sistemele solare și pot crea furtuni de radiații de lungă durată. Erupțiile de protoni sunt o furtună de particule energetice solare, compuse în principal din protoni.

  Erupțiile solare se produc atunci când câmpurile magnetice puternice din interiorul și din jurul soarelui se reconectează. Acestea pot afecta câmpul magnetic al Pământului, cu potențialul de a deteriora sateliții și echipamentele de comunicații, potrivit NASA.

  În 2022, o furtună geomagnetică declanșată de o mare explozie de radiații solare a doborât 40 de sateliți SpaceX, proaspăt lansați la acea vreme.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.