Eroii zilei! 31 de angajați ai Finanțelor Publice din Arad au donat pentru a salva vieți

  de Lucian Dănilă | 16 iunie 2021, 1:44 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Acțiune inedită a Centrului de Transfuzii Sanguine Arad. O echipă a acestui centru s-a deplasat la sediul Finanțelor Publice Arad, pe Bulevardul Revoluției, unde un număr de 31 de angajați ai acestei instituții au donat sânge în campania „Donează sânge, fii erou!”

  „Este o campanie demarată de DGRPF Timișoara desfășurată simultan în sediile din Timișoara, Arad, Reșița, Hunedoara și Deva”, spune Dr. Laura Păcurariu, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Arad.

  A fost o acțiune mai inedită datorită locului în care s-a desfășurat, chiar în sediul ANAF. „Ne-au pus la dispoziție o încăpere și acolo ne-am desfășurat activitatea, dar noi am mai avut astfel de acțiuni mai ales înainte de pandemie. Acum, cu pandemia, a fost mai greu. Echipa noastră mobilă merge frecvent mai ales în județ, în orașe ca Sebiș, Pâncota, Pecica sau alte localități. Astăzi am fost la ANAF acolo unde ne așteptam la un număr de peste 20 de donatori, dar în cele din urmă au fost 31, deci peste așteptări”, spune Dr. Laura Păcurariu.

  Toți cei 31 de donatori au făcut-o nu neapărat pentru a devenii eroi, ci pentru a da o șansă la viață celor care au nevoie urgentă de sânge. Ei, însă, rămân eroii zilei de 16 iunie, asta după ce în urmă cu două zile, la data de 14 iunie, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

  Condiții de donare:

  • Să fie clinic sănătos
  • Să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani
  • Să aibă un puls regulat (60-100 bătăi/minut)
  • Să aibă tensiunea arterială sistolică între 100 și 180 mmHg
  • Să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni
  • Femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  • Să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării
  • Să nu se afle sub influența vreunui tratament
  • Să aibă o greutate de peste 55 kg.

  Recomandări înainte de donare:

  – Să fii odihnit (nu după tură de noapte la serviciu sau in fata calculatorului);
  – Să nu fi mâncat grăsimi în ultimele 24 ore;
  – Nu fuma înainte şi după donare cu o oră;
  – Poți consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume și fructe

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimabile, anul ăsta este a II a oară când donez. Ar trebui să chem presa? Mă face asta un erou? Nu cred. E datorie civică. Nu eroică.

   Învățați ce înseamnă un erou și nu mai fiți Mironică toți……

   Cei de la ANAF ar fi un fel de eroi dacă ar colecta impozitele datorate de țigani de exemplu. Da’ nah…

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.