miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Eroii sunt eroi și în timpul liber! Pompierii arădeni și-au început weekend-ul printre flăcări, la Ghioroc și la Mândruloc | Foto

  de Special Arad | 16 februarie 2019, 11:25 AM | Ghioroc | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Un început în forță pentru tura de serviciu de astăzi a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș”: două incendii în două ore și o intervenție care s-a dovedit a fi decisivă a pompierului Herbei Iosif, aflat în timpul liber.

  La ora 8:54 dimineața, un apel la 112 a anunțat un incendiu în localitatea Ghioroc. S-a deplasat Detașamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere, un ofițer și zece subofițeri. Plutonierul major Herbei Iosif, care locuiește la Ghioroc, lucra acasă prin curte în momentul în care a izbucnit incendiul. A fost sunat de colegii săi de la detașament și, fără să stea pe gânduri, a plecat în misiune. Când a ajuns la fața locului, casa care ardea în interior, în bucătărie, cu posibilitatea de propagare la toată construcția.

  Ajutat de mai mulți localnici, Plutonierul major Herbei Iosif a reușit să scoată o butelie din casă și să limiteze propagarea incendiului, astfel încât la sosirea celor două echipaje de la Arad focul era deja „sub control”. A fost stins în 10 minute, iar pompierii au stabilit că un scurt circuit a fost cauza probabilă a incendiului, favorizat de o instalație electrică cu defecțiuni.

  A intervenit un alt accident, la Mândruloc

  În timp ce pompierii completau procesul verbal de interventie la Ghioroc, prin stația radio s-a anunțat un nou incendiu în județ, la Mândruloc, o locuintă care ardea în interior. „Ati terminat la Ghioroc sau trimit alt echipaj?”, au fost întrebați pompierii prin stația radio.  „Plec eu de aici cu un echipaj și cinci oameni”, a răspuns comandantul detașamentului.

  În nici zece minute, aceștia erau în Mândruloc și au reușit să stingă repede incendiul, fără ca acesta să se extindă la întreaga locuință. Cauza probabilă: jar sau scântei, care au căzut din sobă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.