O aeronavă a Forțelor Aeriene Române așteaptă să aterizeze la Kabul pentru a prelua 15 români

  de - | 18 August 2021, 7:15 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  33 de români se află încă în Afganistan, în cel puțin 3 locuri: pe aeroportul din Kabul și în baze militare, potrivit unor surse oficiale, citate de Europa FM. Dintre aceștia doar 15 au cerut să se întoarcă în țară. 7 dintre cei care au rămas sunt reprezentanți ONU, pentru care organizația are propriul plan de evacuare, după cum informează Europa FM.

  Operațiunea de repatriere e în desfășurare și este una dificilă deoarece pe culoarul aerian din zona Kabul sunt avioane ale mai multor țări care încearcă să își evacueze cetățenii de acolo.

  Aeronava Forțelor Aeriene Române a ajuns în zonă și așteaptă să poată ateriza la Kabul. Atunci când toate procedurile și verificările actelor cetățenilor români vor fi finalizate, aceștia se vor putea îmbarca.

  România a primit solicitări să ajute și alți cetățeni ai UE dar și colaboratori afgani. În măsura în care se va putea și după ce va fi asigurată repatrierea românilor, autoritățile noastre vor putea da curs și acestor cereri ale cetățenilor străini.

  Sursa: Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.