miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Mihai Fifor a pus tunurile pe pasarela lui Ghiță Falcă (Video agresiv!)

  de Lajos Notaros | 14 septembrie 2017, 8:58 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  0

  Evenimentul începutului de săptămână, altul decât deschiderea cu politicieni, popi și polițiști a noului an școlar, a fost, fără drept de apel, trecerea lui Mihai Fifor de la Economie la Apărare.

  Mișcarea a fost primită cu mare bucurie pe malurile Mureșului, ideea fiind că dacă nici acum nu va intra Cetatea în posesia orașului, atunci când?

  Presa locală, facebook-ul și toate celelalte forme de manifestare anarhică a spiritului civic au explodat de fericire, cu toții vizionând cum părăsesc Cetatea soldații în șir indian, urmați de blindate și amfibii – avioane nu avem în cetate decât în capul ofițerilor – iar Ghiță Falcă, înconjurat de pretorienii săi în frunte cu eroicul Andrei Ando, va pătrunde în piata centrală a cetății, cu câteva clipe înainte ca biserica să se prăbușească, va înfige steagul primăriei în asfaltul desfundat de șenile și va striga triumfator: Am învins!

  Da, numai că acolo îl va găsi pe Mihai Fifor, înconjurat și el de cei care îl urmează într-un fel sau altul, va fi acolo și Dorel Căprar cu un zâmbet enigmatic pe buze, iar când Mihai Fifor îi va răspunde lui Ghiță, zâmbetul acela se va transforma în rânjet: Ați înfrânt din nou, ai vrut să zici!

  Să sperăm că această scenetă, împrumutată din producțiile postapocaliptice din ce în ce mai imbecile ale Hollywoodului, nu va avea loc totuși, ceea ce nu schimbă cu nimic realitatea cruntă a faptului că Cetatea Aradului a devenit în anii din urmă dintr-un fort de nepătruns construit sub celesta domnie a Mariei Tereza, un langoș reîncălzit mereu atunci când politicienii Aradului vor să spună ceva măreț, vor să fie aleși, tratându-i pe arădenii creduli, gură-cască și înfometați mai mereu cu langoși, gogoși și alte sortimente de campanie.

  pregatiri-parada-militara-1

  Andrei Ando va zâmbi și el precum porumbelul păcii, cu acel inimitabil zâmbet al său la vederea căruia nu a rezistat nici un arădean important până acum, chiar dacă printre victime găsim politicieni și oameni de afaceri dintre cei mai aleși, unii chiar umblați peste hotare și unși cu toate alifiile unei vieți petrecute în slujba buzunarului propriu.

  El, spre deosebire de alții, era pregătit să-l găsească acolo, în umbra bisericii baroce transformate în depozit de muniții și lenjerie militară folosită, pe Domnul Fifor, el este pregătit de obicei de orice, cine să-i aștepte pe cuceritorii lui Falcă în mijlocul unei cetăți părăsite de armata română eroică și de această dată – în fond au rezistat asediului primăriei mai mult ca orice unitate militară anterioară campată în Cetate – dacă nu ministrul Apărării în persoană.

  Care vine de la ministerul Economiei tocmai după ce a dat un interviu în Forbes din care nimeni nu a înțeles nimica.

  Mai precis s-a înțeles că pentru Domnul ministru economia este înainte de toate o problemă de natură patriotică, adică n-are treabă cu investiții, profituri, dobânzi și alte chestii dintr-astea bune poate pentru un Billy Gates, asta ca să nu-l mai pomenim pe satanicul evreu ungur Soros, ci cu apărarea poporului, nu se stie precis de cine, posibil de sine însuși.

  Era evident că Domnul Fifor este cel mai bun pentru apărare, partidul de guvernământ condus de cel mai competent lider din câți a avut așezând principiul acesta înainte de toate, așa cum dovedește și Domnul ministru Pop, cel care a reușit în scurtul timp care i-a stat la dispoziție să elaboreze primul manual unic pentru clasa a cincea, dar nu se va opri aici în mod sigur, manualul unic pentru toate clasele I-XII reprezentând pentru Domnul Pop încununarea activității sale patriotice de la Ministerul Educației.

  Nu mai este niciun mister, așadar, cum a ajuns Domnul Fifor la Apărare, de ce acum și de ce tocmai Domnia Sa.

  Reprezentând oarecum Aradul, un oraș în mare pericol, cu Cetatea amenințată din toate părțile, alegerea a venit aproape de la sine.

  Prezent la Țebea în cortul special amenajat pentru Domnul Dragnea, Domnul Fifor a putut să dea ochii cu dușmanii adevărați ai poporului, chipurile lor nelăsând loc de îndoială, hotărârea care li se citea pe aceste chipuri cerea un răspuns pe măsură.

  14514927

  Asta ca să nu mai vorbim de cele ce se petrec la Arad, acolo unde – iar pentru Domnul Fifor asta a reprezentat ofensa finală – Ghiță Falcă se declară mândru că este primarul unui oraș multicultural – ce multicultural, Domle, când în Arad nu găsești cultură decât în urme! – mai mult decât atât, se arată în toate ocaziile cu Domnul Bognár, altfel un Domn, acest Domn Bognár, dar toate au o limită!

  Nu de mult, de exemplu – asta dacă cumva Domnul Dragnea nu a reținut! – Falcă a oferit Aradul direct acelui diabolic Soros, oferind spații pentru relocarea Universității Central-Europene – o oficină a conjurației capitalului financiar de diferite expresii – la Arad.

  Dacă adaugăm la asta și pasarela construită peste Mureș care indică intenția evidentă a lui Falcă de a pătrunde prin surprindere, printre cabinele de pe ștrand, probabil mascați și el și Domnul Cionca, Bibarț si Ando în lucrători de salubritate, direct în inima Cetății, nu mai este nimic de spus și nimic de demonstrat, Domnul Fifor nu avea altă varianta decât să preia Ministerul Apărării.

  Chiar dacă, subliniem, chiar dacă Domnul Falcă & co vorbește de preluarea cetății doar pentru înșelarea adversarului, în fond putea s-o facă și până acum, în loc să demoleze stadioane pentru supermarketuri și mall-uri care se închid, putea de mult pune la punct cazarma unde se vor muta militarii odată după ce se vor retrage strategic din Cetatea unde s-au întâmplat atâtea, dar nu se va mai întâmpla nimic după retragerea lor.

  De asta vor avea grijă împreună, Domnul Fifor și Domnul Falcă.

  Pentru că, a nu se uita, asta este strategia și tactica: dușmanul dușmanului meu este prietenul meu, trebuie să treci peste micile și inerentele conflicte, Țebea este doar odată pe an, tot așa și începutul anului școlar, important este să-ți unești forțele atunci când dușmanul comun, poporul, se pregătește să vină ca boul la urne.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.