joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day – Virusul pe Facebook se comportă diferit. Atacă direct creierul…

  de Lajos Notaros | 25 martie 2021, 8:16 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  20

  Cei care își iau în serios rolul de oameni informați și implicați, mai ales cei care îmi explică la comentariile de la textele mele unde greșesc, de ce nu gândesc bine și de cine sunt plătit ca să nu gândesc ca ei, primesc acum un bonus din partea mea.

  În acest text îmi expun propria mea teorie a conspirației mondiale, explic, cât pot eu mai bine, de ce, cine și cum.

  Voi arăta în amănunt de ce nu cred că e ceea ce cred ei și care este explicația urgiei care s-a abătut peste noi exact acum un an și un pic. Veți vedea, teoria mea este simplă și mai are și alte avantaje, cel mai important fiind acela care acționează în cazul tuturor acestor teorii proprii: nu are nicio legătură cu realitatea, dar pe mine mă liniștește, îmi dă impresia că sunt deștept și înțeleg lucruri pe care nu am de unde să le înțeleg de altfel.

  1 7

  Sau cum spune românul, mă ajută să nu mor prost, dacă tot mă ia virusul.

  Oamenii de știință – vorbesc de acei câțiva care au rămas nemolipsiți de virusul FB, Twitter, Instagram și altele asemenea – încep să realizeze încet-încet că degeaba scăpăm de covid, există un pericol mult mai mare, unul care nu poate fi prevenit prin carantină și nu are nici vaccin sau cel puțin până acum vaccinul folosit în ultimele secole nu mai funcționează.

  Vorbim, desigur, de vaccinul împotriva mojiciei și a lipsei de educație.

  Ca jurnalist de peste 30 de ani, observ cu tristețe din ce în ce mai mare ieșirea din interesul celor mulți, al cititorilor sau al celor care navighează pe Internet mai nou – nu știu dacă pot fi numiți și aceștia cititori – a informațiilor serioase și deștepte, a acelor știri sau opinii care încearcă să păstreze echilibrul, să ofere informație utilă și de asemenea păreri și comentarii avizate și la obiect.

  Un avantaj al tehnologiei jurnalistice online este că poți urmări audiența în timp real, vezi câți cititori ai pe portal, ce și cât citesc, de unde sunt, nemaivorbind de comentariile pe care le lasă.

  Cert este că un accident banal este asaltat de cititori, unul cu victime produce emulație, iar dacă cei implicați sunt și persoane cât de cât cunoscute, audiența explodează. Asta în timp ce pe materialele cu informații utile, chiar necesare sunt doi-trei care au nimerit și ei din întâmplare acolo. Fără să mai vorbim de articolele de comentariu pe o temă grea și importantă, pustii de audiență, frecventate mereu de acei câțiva, nu mai mulți decât familia ta mai largă și care vin mai mult să-ți spună de la obraz câteva în comentarii.

  2 7

  Tot așa și cu pandemia.

  Interesul e la știrile scandaloase, cele care, vezi doamne, spun adevărul despre lucrurile neștiute și cu bună știință ocultate. Vorba liniștită și calmă nu mai are trecere, oamenii strigă și răcnesc, nici măcar nu se mai salută în marea grabă de a spune adevărul lor, cel unic și irevocabil pe care l-au auzit de la unul care e ca ei și în care cred necondiționat.

  Vedeta FB-ului nu este omul de știință sau filozoful, eventual profesorul sau specialistul autentic care încearcă să explice așa cum se face asta din cele mai vechi timpuri. Online-ul te desparte fizic de interlocutor, îți creează impresia că poți spune orice, în fond nu-l vezi, nu-l auzi, nu-l simți pe celălalt, nu ai controlul reacțiilor sale, nu-i vezi privirea, nu-i auzi respirația din ce în ce mai nervoasă.

  Cu atât mai puțin artistul.

  Pomenesc de el fiindcă ieri Specialul a publicat un articol despre protestul pe care îl pregătesc artiștii independenți pentru mâine, un protest național care dorește să atragă atenția administrațiilor locale și celei naționale asupra efectelor dezastruoase ale măsurilor de un an încoace asupra artiștilor independenți.

  Nu, nu sunt împotriva carantinei sau a vaccinului, nu acuză guvernul că face jocul ocultei mondiale, doar atrag atenția asupra condițiilor în care trăiesc acești artiști care nu mai au public, nu mai au piață, dar nu au nici o firmă în spatele lor să le plătească salariul.

  Ei, acest articol a trecut neobservat, chiar dacă nu a fost concurat de accidente mortale sau demonstrații organizate de șoșocii locali sau naționali. Nimeni nu se arăta interesat de problemă, în fond cine mai sunt și aceia care se cred artiști independenți în zilele noastre, nu-i așa?

  3 8

  Pentru cei care strigă și persiflează pe FB, aceștia nu există. Că pictează sau sculptează, că scriu sau fac spectacole sau muzică, treaba lor, dacă nu au știut să se asigure la timp. Așa cum fac alți artiști, știți aceia care neagă virusul și pandemia și se duc și la demonstrațiile organizate de șoșocii din ce în ce mai mulți și mai vocali din țară și de peste hotare.

  E întuneric mare, dragii mei!

  Nu afară, nu altundeva, nu la ceilalți, ci la noi în cap. Virusul cel mai periculos acolo acționează, blocând decența, bună-cuviința, eliberând tot ce poate fi mai rău într-un creier tulburat.

  Stăm în fața ecranelor luminoase, dăm difuzoarele la maxim și nu mai realizăm că tot ce rămâne după noi este creat nu de șoșoci, ci de artiști, oameni de știință, oameni pregătiți, indiferent în ce domeniu, concentrați pe munca lor și care acum sunt lăsați de izbeliște.

  Nu se mai aud în vacarmul produs de guralivii care cred că întunericul în care se zbat este afară și nu în mintea lor.

  Ia ascultați-l un pic pe Falco… Era de al nostru, de pe aici, din vecini…artist și el…

  Adevărat, încă de dinaintea exploziei online-ului…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cateva consideratiuni, cu respect!

   Asistam la o realitate a faptelor generate de o societate in ebulitiune cerebrala – SF revolutionara.

   Astazi este Buna Vestire pentru intreaga Crestinatate, Gabriel vs Anunnaki!
   https://www.youtube.com/watch?v=rL8JVq9Fk7U&ab_channel=Anonimus

   Este de admirat ca autorul articolului nu a scris niciun cuvant in care nu a crezut, rarisima situatie.
   Traim vremuri in care Victor Lustig ar putea vinde chiar si Casa Poporului.
   Cei care mai citim carti astazi, suntem “baieti de pravalie”, ca nu multi mai au acasa macar 2000 – 3000 de volume.
   Nimeni nu se mai razboieste astazi cu incomprehensiunea administratiei locale, o lasa, asa, de capul ei; mare greseala.
   Artistii, prin arta lor, nadajduiesc la o liniste sufleteasca, o pace interioara pe care putini o inteleg.Traiesc astazi in “agonie” pe palestrele mentale ale Noii Societati FB (de sedentari si lenesi intelectuali, postaci si sacrosanti virtuali).

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Dacă nu ați fi publicat lista cu ‘artiștii’ care susțin scrisoarea adresată Președintelui țării, m-aș fi alăturat și eu grupului care manifestă îngrijorare pentru situația creată de pandemie. Rezerva mea vine din faptul că acolo, pe listă, sunt prea puțini artiști și mult prea mulți abonați la ciubucuri cu administrațiile locale, județene… Un singur nume de artist autentic, m-ar fi convins, iertata-mi fie ignoranța.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • E și asta o poziție, eu pornesc de la una mult mai simplă.
    Se referă la vestita atitudine față de cerșetori: hai, domle, că are mai mult ca tine, e o mafie, nici prin cap nu-mi trece să dau unui cerșetor.
    Eu mai dau, nu la toți, depinde de ce și cât am la mine.
    Ideea mea este mult mai simplă: dacă a ajuns să cerșească este demn de milă și compasiune fiindcă, chiar dacă nu e vorba de bani, a pierdut ceva mult mai important pentru om: în crederea și respectul în și de sine.
    Referitori la artiști, nu am cunoștințele Dvoastre, însă pe cel care mi-a atras atenția asupra acțiunii îl știu și îl consider chiar un artist important.
    Mie-mi ajunge.

    +3 voturi
    +1
    -1
  3. Da, da, da!
   Totuși …. prin laboratoarele statului s-a decis înăsprirea restricțiilor
   și da, știu, covidul este mortal și trebuie să ne ferim că așa zice Grupul de Manipulare Strategică și dacă nu crezi în covid ești automat o Șoșoacă sau peeeeseeeedeeee sau agent KGB sau doar un amărât de troglodit influențat, datorită minții slabe de FB.
   Dar nu, eu nu pun botul la idioții din social media și alte medii online, eu am credință și gândesc și urăsc cu frică de covid. Progresist fiind mă alătur curentului la modă: desființarea, înfierarea tuturor care atentează la poziția oficială a politrucilor care și-o fac cu dreapta, doar cu dreapta, încontinuu. Eu nu sunt antivaccinist, nu, nu, eu sunt pentru vaccin. Celor cale e teamă de vaccin sunt niște fricoși și lași și niște manipulați de cacao nu ca noi ăștia la care ne e frică de covid! Da, da, covidul este singurul fenomen care justifică frica fiindcă el omoară, omoară și iar omoară pe când vaccinul doar salvează, este bun. Vaccinului să ne rugăm!
   Moarte atentatorilor la siguranța și sănătatea poporului! Moarte criminalilor și slăviți fie liberalii și progresiștii, chiar și peeeseeeediiiiști care ne apără de principala cauza de deces în lumea modernă chir și cu sacrificarea dementă a celor care mor din lipsă de acces la servicii medicale!
   Moarte și ură dușmanilor și tuturor celor care pun botul pe FB la altceva decât propaganda luminată oficială! Ce drepturi și libertăți, ce viață normală, ce fraieri cu probleme? Nu există, nu există nimic din ce nu ne place nouă deținătorilor adevărului covidat absolut!
   Citesc că progresistul USR-ist din guvernul arahat elimină răspunderea medicilor pentru malpraxis (știri din presa online … deci falsă fiindcă nu convine opiniei majoritare care este doar bune intenții).

   --3 voturi
   +1
   -1
  4. Eu nu am reușit să înțeleg chestia cu închiderile magazinelor de la ora 18,00.
   Cum reușeșsc oamenii de știință să explice acest fenomen în condițiile în care alți oameni de știință spun că:
   – numărul populației este același, nu se schimbă.
   – numărul celor care manîncă este același.
   – numărul celor care ăși cumpără mâncarea este același.
   – numărul celor care vor merge la magazine este același.
   !!!!!!!!!!!!!!!!!
   – intervelul de timp în care pot merge la magazine este mai mic.
   – numărul persoanelor aflate în magazin la un moment dat crește.
   – creșterea numărului de oameni, a desnității oamenilor într-un magazin crește riscurile de infectare.
   Care din oamenii de știință greșesc? Sau poate că reușesc oamenii de știință să ne demonstreze că două afirmații care se exclud reciproc pot să coexiste? Dacă se poate asta atunci înseamnă că am renunțat la logică și pe cale de consecință numărul lucrurilor știute devine mulțime vidă.

   --3 voturi
   +1
   -1
      • Ma băiatule tu ești atâta de inteligent că îmi dau seama că nu-ți pot explica nimic.
       Dacă aș fi zis că 1 + 1 = 2 tu ai fi replicat același lucru, fiindcă nu există referințe la care să faci apel pe un subiect verificabil empiric? Hai să-ți explic cumva să înțelegi și tu. Calul este cal chiar dacă nu s-a demonstrat acest lucru în nicio lucrare științifică la care să poți face referire?
       Logica, logica Aristotelică sau logica formală este o știință. Textul despre care tu spui că nu are referințe nici nu are nevoie de referințe, el făcând apel la logică.
       Teoriile se fundamentează pe raționamente și afirmații care pentru a nu fi demonstrate de fiecare dată se apelează la referințe. Ceea ce s-a spus mai sus nu este o teorie și utilizează doar afirmații și noțiuni de bază accesibile oricărei persoane raționale.
       Daniele, eu zic să-ți schimbi pseudonimul că pe ăsta l-ai compromis total. Chiar ai reușit să ”demonstrezi” că nu te duce capul!

       +1 voturi
       +1
       -1
   • Exista si critica ratiunii pure… e mai incoace decit Aristotel. Oricum, stiinta se bazeaza pe fapte, filozofia pe concepte. Cind merg la doctor, nu ma duc pentru o lectie de filozofie. Dar, vad ca sint multi filozofi de FB.
    Cred ca tu ar trebui sa iti schimbi pseudonimul, in McDonald Trump, propunea sa bei clor ca sa scapi de virus? Era stiintific sfatul lui? Nu. Empiric? Incearca 🙂

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.