luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Virusul de la Brucsles și tichia de mărgăritar de pe creștetul lui Bibi. Și Nistor. Arpi Nistor…

  de Lajos Notaros | 27 februarie 2020, 7:09 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  1

  Opinia publică arădeană de pe FB și aiurea este marcată înainte de toate de Corona Virus.

  Am înțeles că este panică, lumea caută măști și la electrice și mașini agricole, supermarketurile europarlamentarului se golesc văzând cu ochii, afacerea mere trăsnet, încă un pic, încă un virus sau o bacterie și se acoperă toate cheltuielile inițiale, inclusiv șpaga aceea despre care pomenesc afișele care îl reprezintă pe blocuri pe tânărul Sergiu Vlad, actual deputat și viitor perdant în cursa pentru primăria Arad.

  Pai, da, cum ar putea el să câștige fără șpagă în timp ce vineri, mâine adică, consiliul local dezbate un proiect de investiție în valoare de aproape 80 de milioane de lei pentru achiziționarea unui sistem de supraveghere format din peste o mie cinci sute de camere de luat vederi, plus tot ce este necesar ca bizonul care îi trimite în consiliu să nu mai vadă nimica, să nu audă și nici să nu vorbească, precum maimuțoii aceia pe care îi puteți admira în ilustrații.

  1111

  Acuma, vă spun sincer, eu nu mă tem de Corona Virus.

  Nu port mască, nu mă apăr de fel nici de italieni, nici de chinezi, beau o ștamplă de tărie de prune la 52 de grade dimineața, una la amiază și una înainte de culcare și gata. Dacă îi place și lui, Corona Virusului, e invitatul meu.

  Am somn liniștit, nu mă trezesc nici la gândul că vineri consiliul votează 80 de milioane pentru supravegherea șobolanilor de la Libelula, asta ca să nu mai vorbim de urmărirea în direct a căderii tencuielii de pe casele din centru, probabil un nou joc de societate în viitorul orașului nostru.

  Dorm liniștit, fiindcă europarlamentarul veghează.

  Pe undeva îl înțeleg că e mai tot timpul la Arad în loc să fie la Brusclez. Deocamdată aici e bine, găsești și tărie cât încape, pe când acolo la Brulsxlez e aproape Italia, dar s-au semnalat cazuri de infecție până și în Austria și Croația,

  Păi, da, că ăia habar n-au ce înseamnă o pălincă adevărată.

  Nemaivorbind de faptul că pe ăștia de la Arad nu ai cum să pui bază.

  3 5

  Trebuie să fii mereu cu ochii pe ei, că naivi și îndrăgostiți, cum sunt, scapă frâiele de mână și Doamne feri!, te trezești cu Sergiu Vlad sau Marin Lupaș la primărie. Iar ăștia, cât sunt de neinițiați, ar putea monta camere de luat vederi în oraș cu un sfert din banii prevăzuți, luându-se după Oradea sau cine știe ce alte orașe dintr-astea de mori politic în ele înainte să te lovească Corona Virusu.

  Nemaivorbind de proiectele blocate de PSD și care trebuiesc declanșate acum.

  Măcar în vorbe, în scris este mai greu dacă ești obișnuit ca până și mesajele de iubire să-ți fie redactate de alții. De câte ori ți-ai făgăduit să nu te mai bagi direct pe FB, dar nu poți răbda, te ia șvungu`, și atunci o comiți. Naibii de plural și de articole…

  De aia vă spun: eu sunt liniștit, de Corona Virus mă păzesc cu pălincă iar de trimisul Brucselului la Arad mă apără Arpi Nistor.

  4 3

  Nu știți cine este Arpi Nistor?

  Gravă lipsă de cultură generală pentru un arădean.

  Păi, Arpi este cel care postează cele mai haioase texte pe FB despre europarlamentar și camarila sa de la Arad. Și nu numai!

  E un fel de Dani Dascălu, dar politic și parcă și cu mai mult umor. Dani nu se bagă în politică, el le are cu badgirlsurile, e un fel de Casanova de provincie trecut de prima tinerețe, Arpi Nistor, mai tânăr, este profund implicat și nu se ocupă de lucruri fără importanță.

  Dani a ajuns vedetă națională cu chiloții aceia de damă pe nas în loc de mască, Arpi Nistor mai are de așteptat, el ocupându-se de lucruri cu greutate și cu importanță pentru toți.

  Așa că până Arpi este prezent sunt imun și la efectul europarlamentarului de Bruscles la Arad, pot să număr liniștit camerele de luat vederi pe care le va achiziționa Bibi de parcă ar cumpăra niște bomboane la copii în timp ce se gândește dacă nu candidează totuși sau dacă totuși nu candidează.

  Pentru că ăsta-i tot șpilu dacă nu știați.

  Și cu Corona Virusu și cu Aradul condus în continuare de omul care face figurație la Brsseles, dar nu scapă din vedere niciun șobolan la Arad.

  Trebuie să te agiți și să vorbești.

  5

  Mult și tare, de parcă ai înțelege ce spui și ai fi convins că ai dreptate și atunci când n-ai. Nu ai voie să arăți semne de slăbiciune, nehotărâre sau îndoială.

  Nu, să fie clar. E bine să folosești formula asta cât de des poți, n-are importanță că în scris nu poți de prea multe ori fiindcă vei scrie de fiecare dată altfel.

  Deci, ca să fie clar: Bibi semnează contractul, declanșează proiectele oprite de PSD – nu contează care, oricare! – după care îl dai afară din primărie ca pe pisică la căcare.

  Îl pui pe Sergiu, ăsta săracu n-a numărat până la 1000 în viața lui, nemaivorbind de Geani care îl controlează la sânge, pe Faur îl pui să zâmbească, pe Bulbuc să dea cu miștoul, de Consiliul Județean n-ai teamă că Cionca nu iese din cuvântul tău nici de dragul lui Andrei, și gata!

  E clar! Încă o palmă la rahat, dar măcar acum, cu atâtea camere, poți înregistra până și rictusul de pe obrazul lui Sergiu când îi spui venind de la Bruxels:

  Hai Tu, You Tube!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. mai bine ar monta 1500 de televizoare sa se uite poporul la ce inregistreaza camerele de supraveghere din primarie. acum doar brucselul are acces permanent la sistemul intetn si apoi telefoneaza la personalul care nu respecta ordinele

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.