Enola Day: Promiscuitatea unui referendum picant de păcătos

  de Lajos Notaros | 4 October 2018, 9:03 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  8

  De o lună nu mai auzi decât de referendumul cu bărbatul și femeia.

  Nimeni nu-i mai interesat de noul proces care planează asupra lui Dragnea, nimeni nu a devenit atent la propunerea unui fost colonel SRI, în proces si el pentru uz de fals, care a propus, la înființarea partidului său, România 3.0, pentru prima oară în public, găsind și un nume pe modelul Brexit, ieșirea României din UE.

  Chiar dacă termenul dovedește o stăpânire mai slabă a limbii române – Roxit sună mult mai românește decât Roexit – întâlnește fără probleme atitudinea anti-UE a liderilor de astăzi ai României, nemaivorbind de vestitul deputat PSD, Liviu Pleșoianu, cel care s-a referit în următorii termeni la prim-vicepreședintele Comisiei Europene: Nici măcar când am febră nu pot ajunge să halucinez precum precarul ăsta care are impresia că funcţia de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene îl transformă automat într-un zeu olimpian.”

  NCQtgQg2fcE 2L 3

  Timmermans, la cel care face referire Pleșioanu în termenii lecturilor copilăriei din Zeii Olimpului – îi propun Domnului deputat să spună ceva asemănător și la adresa lui Putin, să vedem dacă e chiar atât de macho -, a avut „neobrăzarea” să le reamintească oamenilor lui Dragnea de obligațiile ce le revin ca membrii ai UE, pomenind ceva și de faptul că el fiind familist, cu trei copii, nici prin cap nu i-ar trece „ca valorile familiei să fie transformate în arme sau argumente pentru a justifica homofobia sau respingerea altor tipuri de familie faţă de relaţia dintre bărbat şi femeie”.

  Revenind la superiorul deputat Pleșoianu, oare câți din cei care sâmbăta-duminica se vor înghesui la urne în credința că apără tradiția strămoșească milenară știu că politicianul român este cel mai prezent în știrile promovate de media din Rusia, în frunte cu Russia Today sau pseudoagenția de știri, Sputnik.

  Conducerea Bisericii Evanghelice sursa biserica 640x400

  Și în timp ce 5 milioane de români încearcă să-și găsească împlinirea și fericirea în Occidentul aflat în putrefacție, numit de Putin și ai săi simplu Gayropa, Dragnea și cei care îi țin isonul îi sfătuiesc prin toate metodele și canalele posibile pe ceilalți 15 să meargă și să spună DA pe ceva care, pentru majoritatea dintre ei, nu spune absolut nimic. În fond, care gospodină din România aia profundă și de la țară crede că SOȚI mai poate însemna și altceva decât un bărbat și o femeie?

  Semnele că acest referendum este un os de ros pentru „prostime” – termenul nu este al meu, l-am împrumutat de la politicienii nației – sunt multe, de la mărunte la foarte mari inclusiv.

  daniel dragomir

  Ajunge să ne amintim de referendumul încheiat cu succes pentru reducerea numărului parlamentarilor la 300 și care, al naibii de democrație, nu poate fi pus nicicum în aplicare, fără să mai vorbim de tevatura națională creată în jurul strângerii de semnături pentru un alt referendum: cel care ar decide dacă oameni ca Dragnea și alții ca el, cu condamnări în vigoare, au dreptul să participe la viața publică sau nu.

  Faptul că după zece ani de la intrarea benevolă și entuziastă în UE, înțelepții nației precum Dragnea, Dragomir sau Pleșoianu strâmbă din nas atunci când, foarte elegant și reținut de altfel, un lider european le spune că nu respectă regulile pe care le-au semnat și cu care s-au declarat de acord atunci când am intrat în uniune, este un semn clar că susnumiții nu reprezintă interesele țării și ale poporului, ci strâmtele și strâmbele interese proprii, lansând tot felul de fumigene pentru a ascunde  aceste intenții de toată jena.

  Dacă un lider de partid propune ca prim-ministru o persoană analfabetă funcțional, oare de cine își bate joc, dincolo de faptul că își bate joc de persoana respectivă?

  Oare nu de țară, nu de propriul popor?

  Dincolo de promiscuitatea de gașcă prezentă la noile grupări care se numesc în continuare partide, vina cea mare a actualei conduceri este că efectiv a implementat o operațiune amplă de decerebrare a politicii românești, ceva absolut descalificant, propunând în tot felul de funcții oameni fără pregătire și fără har, nu de puține ori fără cunoștințe elementare în domeniu, oameni care nu sunt în stare să se reprezinte pe sine, nu o idee sau o țară, dar care pot fi foarte ușor manipulați în sensul dorit de păpușar.

  43058591 305936140200314 6880354784319111168 n

  Ca rezultat este ceea ce se vede; o agendă politică pentru maneliști, în care adevăratele interese ale țării devin nesemnificative, datoria externă fiind în creștere alarmantă, autostrăzile se fac cu țârâita, investițiile se reduc la comerț, până și proiectul de exploatare a gazului din Marea Neagră devenind o afacere de mafioți.

  În schimb, sunt scandaluri minore cât încape, lumea se distrează cu bâlbele Vioricăi Dăncilă, iar ceilalți sunt trimiși să voteze o treabă care nu are cum să se rezolve prin vot popular.

  Problema alterității în general, a minorităților de toate felurile nu poate fi obiect de referendum, doar dacă vrei să prostești lumea.

  Nu supui referendumului probleme care implică pe lângă credință – un domeniu particular și personal chiar intim în societatea modernă – grave chestiuni de știință și filozofie.

  Dacă totuși o faci – așa cum se va întâmpla sâmbăta-duminica în România – înseamnă că ești demagog și ipocrit, încercând să ascunzi prin această gesticulație deloc gratuită – 170 de milioane – adevăratele tale intenții și scopuri.

  În loc să aștepți inteligent și binevoitor până când dezbaterea socială, prin implicarea științei, a filozofiei și a principiilor societătii europene contemporane, va ajunge la o concluzie liniștitoare și în această chestiune, tu de fapt asmuți o parte a cetățenilor împotriva celeilalte, diseminând ura și conflictul într-o societate care numai de asta nu are nevoie.

  43137604 2053533271353060 112749810712313856 n

  Desigur, gestul tău este de înțeles, fiindcă, în sinea ta, știi foarte bine că nu ești în stare să oferi societății ceea ce are cu adevărat nevoie: liniște, echilibru, rațiune și înțelegere, onestitate, toate astea într-o atmosferă elegantă de civilitate(zație) și cultură.

  P.S. Desigur, vina majoră este a guvernării actuale, dar nici ceilalti, în frunte cu liberalii nu sunt lipsiți de vină datorită faptului că în loc să încerce să reziste tematizării false a agendei politice, se fac complici în jocul lui Dragnea și ai acoliților săi.

  Măcar să reținem, indiferent de motivațiile lor intime, numele acelor grupări – partide și biserici – care se delimitează explicit de referendum.

  Sunt foarte ușor de reținut: USR, dintre partidele parlamentare și Biserica Evanghelică, dintre bisericile din România.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Putem vorbi de toleranta in tara asta locuita majoritar de oameni minunati si ospitalieri, unde in momentul in care vorbesti cu propriul tau copil propia voastra limba materna, mamici consternate isi iau odraslele si pleaca mai incolo ingrijorate?
   Mentionez ca acelasi comportament nu are loc atunci cand alti copii vorbesc araba, italiana sau germana cu parintii lor.
   Intrebari de genul: dar copilul nu stie romaneste?! Intrebari puse parintilor de copii cu varsta de sub 2 ani si cate si mai cate.
   Ev mediu e putin spus.
   Ce sa mai vorbim de probleme legate de orientare sexuala? Science-fiction.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Chestia cu limba este simpla.
    Probabil, fiind vorba de greaca dupa numele Dumneavoastra, nu reusesc s-o identifice, gandindu-se ca ar putea fi maghiara.
    Maghiara, datorita propagandei de decenii intregi, fiind considerata pana nu de mult limba adversarului, a dusmanului secular, nu o limba ca oricare alta iar deloc întamplator limba celei mai numeroase minoritati din tara.
    In rest nu exista probleme, mai mult, daca vorbesti engleza, germana, franceza, italiana, spaniola inseamna ca esti cineva

    +9 voturi
    +1
    -1
  2. Unul dintre cele mai amuzante personaje e consateanul nostru „Mike” Neamtu, dupa cum se prezinta el foarte traditional si romanesc prin America. A pornit o caravana si si-a pus chipul pe un autobuz oferit sponsorizare de catre Robert Sighiartău, proprietarul grupului de firme „FIladelfia” care pe langa ca e un cinstit si important membru PNL, sustinator infocat al coalitiei pentru familie, mai e si acuzat de evaziune fiscala, iar firma aceea de unde Mike a primit autobuzul s-a ocupat cu trafic de minore. Mai precis niste angajati de pe acolo duceau fete minore in Spania sa se prostitueze. Pana la urma, orice pentru referendum.

   +5 voturi
   +1
   -1
   • „Consäteanul” nostru ar merita un articol separat, evoluția sa de la emul al „boierilor mintii”, Pleșu, Liiceanu – imi aduc aminte de o emisiune de la ProTV pe care o țînea Liiceanu, invitat fiind Neamtu, iar cei doi mai că nu l-au declarat urmașul direct a lui Eminescu, Blaga și Constantin Noica la un loc – la admiratorul neconditionat si în cizme originale de „cowboy” al lui Donald Trump fiind de domeniul în care au excelat în cultura română Caragiale și Ionescu.

    +1 voturi
    +1
    -1
  3. partial si subiectiv corect

   Lipseste din enumerare, desi trebuia sa se regaseasca obligatoriu, referendumul de demitere a lui Basescu. Este important, mai important decat referendumul manipulator organizat de Basescu pentru reducerea numarului de prlamentari la 300 ȘI trecerea la sistem unicameral si spun manipulator fiindca a exclus optiunea de reducere a numarului de parlamentari si pastrarea sistemului bicameral. In plus, referendumul de demiterte a lui Basescu a avut in rezultat negativ urmare a unei erate a CCR prin care s-a aruncat la gunoi votul romanilor.
   O late problema o reprezinta acreditarea ideii ca cei care considera afirmatiile liderilor (spuneti decenti si rezervati) europeni ca fiind cretine, imbecile, manipulatoare, destinate retarzilor sunt in mod automat de acord cu Dragnea, Plesoianu si alte ipochimene. Nu, exista oameni care inca nu au cazut in plasa invrajbirii rostogolita de ani de zile in spatiul public, in special prin mass-media si care considera ca este foarte grav cand se aduc prejudicii imense Romaniei, in foruri internationale, la solicitarea expresa a opozantilor romani. Este ceea ce eu as numi tradare de tara.
   Da, partea sustinatorilor tezei unei Romanii atacate la capitolul justitie (noi nu am avut justitie justa din perioada interbelica) este mai retrograda decat indivizii care isi permit sa puna pe pozitii de demnitate maxima paviani.
   Astfel, cred ca aveti, in mare dreptate, dar pe alocuri practicati ceea ce singur condamnati.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Mersi de apreciere, comentez un pic, nu pentru a ma scuza, ci pentru a clarifica cate ceva din reprosurile pe care mi le aduceti.
    Înainte de toate, publicistica jurnalistica isi asuma – daca e onesta – subiectivismul, că nu se poate altfel.
    Pe de alta parte nici nu tine să sustină că este fără greseală, lucru imposibil,.
    Este insa o opinie, mai puternica datorită faptului ca autorul – dacă este profesionist și talentat – este capabil să-si exprime ideile mai adunat, mai colorat și mai expresiv decat cei care nu au exercitiul exprimării in scris.
    Cel mai important lucru in aprecierea unui astfel de text este onestitatea, adică convingerea că autorul spune ce gândeste, nu incearcă sa manipuleze, sa se pună in slujba unor interese sau grupuri.
    Din acest punct de vedere sunt fără pată, cred eu, nefiind in slujba nimănui, lucrând intr-o redactie independentă, pe care nimeni nu o deține si nu o dirijeaza in afara redactorilor, asa cum sunt ei, cu greselile si limitele lor.
    N-am pomenit de referendumul cu Basescu fiindca nu intra in subiect, vorbeam in treacăt de referendumuri care n-au fost aplicate sau care au fost obstructionate, n-am intrat in amanunte, cert este ca nu am nicio iluzie cu referire la Basescu, nu am fost basist, asa cum nu sunt iohannist, in general, ca jurnalist, nu-mi pot permite sa fac propaganda de partid.
    Observ daca fac ceva folositor si ii taxez daca o iau razna.
    La tema discutata, esential este pentru mine ca daca schimbi Constitutia pentru un cuvânt – practica juridica stie cum sa procedeze in astfel de cazuri, mergănd de obicei pe precedent, deci nici nu se punea problema sa se interpreteze termenul de soți altfel decat femeie si barbat – cheltuind un purcoi de bani pentru asta, nu am cum sa fiu de partea ta, nu am cum sa nu intru la banuieli.
    Restul nu mai discut, decurge logic din cele de mai sus.

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.