Enola Day: Crime și corupție la Caracal, isterie și revoltă oarbă în toată țara

  de Lajos Notaros | 1 august 2019, 10:03 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  7

  Crimele de până acum nu sunt ale „inculpatului” Gheorghe Dincă.

  După o săptămână de cercetări furibunde, în afara „recunoașterii inculpatului”, nu s-a găsit nimic care să certifice că cele două fete despre care este vorba ar fi fost ucise.

  Crimele sunt cele comise de autorități, procurori și polițiști, cele care s-au banalizat pe parcursul deceniilor în această țară. Este vorba înainte de toate de incompetență și lipsa disciplinei elementare de serviciu, urmări ale corupției de sistem, un sistem care promovează, prin pile, relații și nepotism, impostura.

  Nu trebuie să vezi toate manifestările acestei imposturi, ajunge doar să-i vezi pe „tablagii” sărind gardul de lângă poarta deschisă în activitatea lor debordantă de a dovedi celor care se uită la televizor că ei chiar lucrează, nu se fac. Sau să asculți tonul agentului care îi răspunde fetiței la 112 pentru a recunoaște tonul funcționarului public din România din cele mai vechi timpuri. Plictisit, fără urmă de bunăvoință sau solicitudine profesională, revendicativ și vulgar, chiar te miri că în țara asta cineva mai sună la 112 și cu alt scop decât de a face glume proaste.

  Mult mai semnificativ este modul, ocultat până acum, în care s-a declanșat isteria.

  Familia fetei dispărute, îngrijorată că nu se întâmplă nimic, că poliția locală nu pare prea preocupată de sesizarea lor, a apelat la o rudă suspusă, un om care are relații la cele mai înalte nivele ale poliției. Abia după asta a început debandada, ordinul venind de la București, a pus pe picioare și pe roți, cu rezultatele care se cunosc de pe acum de o țară întreagă, uniformele plictisite și preocupate doar de șperțurile lor mărunte din Caracal și împrejurimi.

  Era o minune ca într-un sistem stricat, un sistem în care incompetența este obișnuință, lucrurile să meargă bine undeva și nu oriunde, ci tocmai la Caracal.

  Drama – pentru că tragedia deocamdată plutește ca o fantomă beată în isteria dramei – este în plină desfășurare, revolta oarbă a oamenilor ia forme grotești, scoțând copiii pe stradă la Caracal și Craiova, ne putem aștepta la o cruciadă pe invers a copiilor în toată țara. Psihoza cuprinde toate nivelele societății, nimeni nu tace, nimeni nu ascultă, prea puțin gândesc și mai puțini fac ceea ce trebuie să facă.

  La televizor nu mai vezi nimic altceva, online-ul este plin de păreri, opinii și manifeste de revoltă, politicienii se repliază și ei, descoperind că sunt tați și mame, având copii, unii chiar fetițe. Prim-ministrul țării face chiar o descoperire epocală, pe care o anunță într-o rochiță elegantă albastră, cu freza proaspăt aranjată, tocmai la guvern: înainte de toate suntem oameni.

  Mai mult decât atât, Doamna Dăncilă, citind un text confecționat de alții – buni manipulatori, probabil singurii profesioniști din țară în acest moment implicați în afacere – reușește ceea ce părea imposibil pe vremea lui Dragnea: să dezamorseze bomba corupției și să o înlocuiască cu una mult mai palpabilă și care nu se poate imputa direct clasei politice, cea a criminalității.

  Măiastră lovitură, nici cei mai duri jurnaliști ai nației nu au realizat pe moment ce s-a întâmplat de fapt la conferința de presă de miercuri seara de la guvern: prezentând, cu fața îndurerată de om, femeie și mamă, o listă lungă de măsuri luate, prim ministrul a decriminalizat corupția, anunțând voalat că în viitor fondurile pentru combaterea corupției vor merge spre combaterea criminalității.

  Nimeni nu a ținut – conferința a fost de fapt unilaterală, fără întrebări din partea jurnaliștilor – s-o întrebe pe Doamna Dăncilă dacă cunoaște relația dintre cele două, care este cauza și care este efectul, oare corupția duce la criminalitate sau invers.

  Iar asta chiar dacă tinerii din Craiova și Caracal, manifestând pe străzi, ajungând chiar în fața casei „inculpatului” Dincă, numită în presă doar „Casa Ororilor”, chiar dacă până acum, în afara mizeriei generalizate, nu s-a descoperit nimic oribil acolo, poartă în fața lor o coală de hârtie pe care scrie simplu, dar de alții inventată, adevărul: Corupția ucide!

  Apropo, de această „cruciadă” a copiilor, aici putem surprinde ipocrizia generalizată care ne sufocă, ne sugrumă orice încercare de a ieși din marasm.

  Bănuiesc că acțiunea nu este deloc spontană, am văzut chiar mai mulți tineri în tricouri galbene, iar exploatarea acestei isterii în scopuri politice este crima cea mare care s-a întâmplat până acum la Caracal, mai precis legat de evenimentele deloc clare care s-au întâmplat acolo în ultima săptămână.

  Dacă ieșirea în albastru a Doamnei Dăncilă mai treacă-meargă, în fond guvernul și primul ministru au obligația să reacționeze și să gestioneze situația creată, cu atât mai mult cu cât sunt cei care sunt arătați cu degetul, poziția oportunistă a opoziției, a opiniei publice și a presei nu prevestește nimic bun.

  În cel mai bun caz ne arată că nici pentru ei nu problema în sine este problema, ci imaginea care se poate forma despre ei vizavi de problemă.

  Că principala lor grijă nu vizează soluționarea problemei, respectiv găsirea acelor mijloace și atitudini care pot scoate societatea la liman, ci propria lor imagine, aceea preocupare milenară de pe aici de a te scoate…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu unu’ cred ca v-ati cam grabit cu articolu’ :))Trebuia sa asteptati tavalugu’ creat de marele om politic fifor si a sa reforma! Poate d’aci si graba. Nu mai aveati despre ce scrie! :))

   Lasand deoparte drama acestor doua familii care nu-si mai vor reveni niciodata credeti ca, Caracalu’ se va trezi vreodata? Oltenia e alta lume! Aia-s ramasi in anii 1990. Mental si institutional! Intr-un fel, cinic, olteanu’ sau moldoveanu’ isi merita soarta !
   Cu toate astea nu-s singuri!
   Aduceti-va aminte de Colectiv! 64 de morti! Multi din incompetenta unor “pile” care nu au permis transferu’ lor in strainatate ca nu dam bine la tv! Ne descurcam, spunea ministrul sanatatii de atunci! Unde e el acum? Da’ ponta? De ce tace? Nu era el ala,aparatoru’ democratiei?
   In fine atunci prin noiembrie Bucurestiul era pe strada furios…cerand sange…eradicarea coruptiei pentru ca juma’ de an mai tarziu s-o puna pe Firea Primar General!

   Vazand olteni pe strada cerand eradicarea coruptiei este ca si cum ai impinge o baba pe scari s-o intrebi de ce se grabeste!

   Nu degeaba acest popor a fost mereu calcat pe cap si sodomizat de orice natie!

   In incheiere o poza cat o mie de cuvinte care merge ceas cu articolul dvs :

   https://i0.wp.com/www.cronicipebune.ro/wp-content/uploads/2019/07/52A55FD0-6407-4514-AA50-173EDE31E1CE.jpeg?resize=600%2C1024&ssl=1

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Da, mi-am dat seama din timp de pericol.
    Dar nu este vorba doar de Caracal, din nefericire.
    Ipocrizia este generalizata, poate mai cu fața umană prin Ardeal sau nordul Moldovei, poate tinerii din București se revolta, dar inerția trecutului și al obiceiurilor proaste este mare peste tot în țară.
    Avem nevoie de oameni care sunt in stare sa se sacrifice pentru ca lucrurile să se schimbe. Deocamdată nimeni nu se arata…în mod cert Domnul Fifor nu este unul dintre cei pe care îi așteptăm…

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. …conform Wikipedia d-na Viorica Dancila care ne cere sa fim oameni este :
   1.Este membră a PSD din 1996.
   2.În perioada 2000–2003, a fost președinte al Organizației de Femei a PSD din Videle.
   3.Între 2004–2008, a fost consilier local din partea PSD, Consiliul Local Videle
   4.între 2008–2009, a ocupat funcția de consilier județean PSD, Consiliul Județean Teleorman.
   5.Începând cu 2003 și până în 2011, a fost președinte al Organizației PSD din orașul Videle.

   Apare in presa informatia asta:

   https://www.g4media.ro/libertatea-cautarea-alexandrei-coordonata-de-clanuri-de-interlopi-care-i-au-trimis-pe-politisti-la-adrese-gresite-citeste-intreaga-stire-cautarea-alexandrei-coordonata-de-clanuri-de-interlopi-car.html

   Intrebarile retorice care se pun sunt: fiind “infipta” in organizatia PSD de 23 de ani, stia d-na Dancila de legaturile Politiei cu acele clanuri interlope? Dar domnu’ Dragnea? Dar domnu’ Ponta? Dar domnu’ Caprar?
   Tot retorice intrebari “off the record” :stia “sefu’ ” Militiei Arad ca militienii din Vlaicu fac trafic cu tigari sau ca au legaturi cu lumea underground cum de altfel a demnstrat SPA prin articolele semnate de A. Olteanu si A. Fuliaș?

   Eu zic ca nu stia nimeni de nimic! Sunt doar acuze politice si avand in vedere ca Johannis si-a insusit bani din imobiliare el este cel mai rau! Toti cei de mai sus sunt ingeri!
   Aceste scandaluri sunt pentru naivii care votau Bulumac crezand ca va fi un independent pentru Arad fara legaturi cu caracatita olteneasca! Brrr!

   --2 voturi
   +1
   -1
   • FACKENEWS … de la cap la coadă! … din nou încerci să manipulez opinia publică în stil securistoid. Ar trebui să-ți fie rușine, dar la capitolul ăsta cu „rușinea” ești repetent așa cum ai demonstrat-o de atâtea ori. Sper ca cei ce te citesc să înțeleagă acest lucru.

    0 voturi
    +1
    -1
    • facke esti tu :)) Apoi ti-am mai spus se scrie FAKE!
     Wikipedia nu e fake news nici daca te mai nasti o data(ceea ce ar fi regretabil)! Doamna Dancila este membra psd de 23 de ani! Tot MAI este incurcat pana-n gat atat in Arad ca si aiurea prin tara cu mafiile locale!Ea conduce guvernul din care face parte si M.A.I. sau nu? Arata-ne prealuminatule care sunt fake-urile!
     Apoi intelginetule…EU NU POT MANIPULA OPINIA PUBLICA…sunt persoana privata.Cat de incuiat sa fii incat sa poti debita macar asa o fraza? Muncesc 8 ore/zi pentru bani spre deosebire de cei ca tine care esti de serviciu…cum pronunta cineva johannis sau falca esti prezent! Coincidenta? naahh! Spala-te cu ei pe cap boule!
     Totusi am o dilema, mai ales pt ca te dai cult si fin cunoscator al mersurilor prin lume…nush de ce esti inca la stadiu’ de lingau! De ce nu esti pe cai mari? Ai vrea si nu te lasa falca si johannis? Ti s-a promis marea cu sarea daca esti cu par pe limba? Aaaaa asta era problema!

     biet “poliglot” pricajit! :))))))

     PS: …nu ne mai scrii artricole? Arata-ne tu noua astia care balacarim trandafirii care este adevarul! N-ai bani? Milogeste-te…gandurile tale trebuiesc “auzite”!

     --1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.