Enola Day: Bill Gates arestat, moșneagul de 180 de ani din India și alte rânjete ale pisicii Cheshire de pe Internet





Nu, nu a fost arestat.
Spun asta, fără să fi verificat, de la început pentru amicii mei de pe FB care au fost șocați de veste, întrebându-se dacă este chiar adevărat, în loc să râdă cu gura până la urechi.
Bill Gates nu are cum să fie arestat, este unul dintre personajele rare chiar luminoase ale marelui capital, deloc potrivit pentru rolul de „evreul care învârte lumea în jurul degetului său mic”, nemaivorbind de faptul ca umblă la biserică la catolici.
Spre deosebire de Soros, un finanțist înainte de toate, Bill Gates este, probabil, ultimul exemplu al idealului american, un continuator al celor care au pus bazele tehnologiei moderne a comunicației: Hewlett și Packard, poate mai cunoscuți pentru cei de acum prin firma lor care este în continuare lider în domeniu: Hewlett-Packard sau HP mai pe limba cunoscătorilor.
Cei doi au început într-un garaj prin 39, așa cum și Gates a început într-un garaj cu amicul Allen prin 74, realizând în cele din urmă primul soft de calculator accesibil și celor care nu au pregătire informatică, lansând astfel, împreună cu IBM, calculatorul personal, de fapt baza tehnică a revoluției informatice din ultimii 30 de ani.
Microsoft a devenit un nume cunoscut de toți cei care au un calculator iar banii au început sa curgă gârlă, cum e și firesc în astfel de situații „americane”.
Fără Gates și al său Microsoft cei care azi îl văd în pușcărie nu puteau să posteze aberațiile lor pe FB, ar fi rămas niște neica nimeni printre ai lor, prostănaci cărora cei care îi cunosc le spun când vine vorba de lucruri serioase: nu te băga!
Dar așa, prin invenția lui Gates și Allen, prin construcția lui Zuckerberg, au șansa să se dea deștepți și informați, nerealizând că laptopul, telefonul deștept și în cele din urmă Facebook-ul nu le poate da ce nu le-a dat Dumnezeu: minte.
Internetul, această rețea mondială virtuală, a devenit posibil și prin contribuția lui Bill Gates, chiar dacă, ca orice instrument, folosit de idioți poate face mari deservicii celor care așteaptă mântuirea de la câte o invenție tehnică.
Minciuna, numită pe aici mai nou „fake”, este prezentă pe Internet exact ca în viața de zi cu zi, acolo având însă un avantaj masiv: poate fi și este confecționată cu scopul ascuns al manipulării, al propagandei atât de „profesionist” încât pentru cei nepregătiți este de nedistins de conținuturile reale și adevărate.
Colportarea acestor „fake”-uri sau hoax-uri, cum se mai numesc prin lumea de limba engleză, este lăsată pe seama „babelor” de pe Internet, specialiste în bârfit și vorbit aiurea. Desigur, „babele” de pe internet pot fi de ambe sexe, de orice vârstă, esențial este subțirimea de minte și cultură.
Compromiterea pe FB a lui Bill Gates a început de o vreme – se pare că Soros fiind prea bătrân nu mai poate personifica destul de bine „răul” de care au unii nevoie pentru a înțelege ce se întâmplă în lume. Au avut nevoie de un personaj mai puternic, mai prezent, dar la fel de bănos și implicat în tot felul de acțiuni de binefacere care pot fi contestate.
În ziua în care a apărut hoaxul cu Bill arestat, am dat și de vestitul indian care a trăit 180 de ani și de fapt trăiește și acum, fiindcă o minciună pe Internet nu moare niciodată. Este un exemplu clasic al hoax-ului pe site-urile de socializare, îndeosebi Facebook-ul. A apărut în 2014 și de atunci bântuie Internetul precum fantoma tatălui lui Hamlet sau mai exact aidoma rânjetului pisicii din Cheshire.
Am mai vorbit aici de acest rânjet (grin în engleză) clasicizat prin textele lui Lewis Carroll, un matematician, de altfel și el și care a scris vestitele povești cu Alice, traduse în românește cam cu întârziere. Dodgson, acesta fiind numele real al lui Carroll, a scris aceste povești adresate fetițelor prietenului său (Alice fiind cea mai mică), cu mintea unui om – a fost și preot anglican – care întrezărea de pe atunci – suntem prin 1870 – absurdul inerent civilizației în progres și complicare continuă.
Pisica din Cheshire este tot ce poate fi, dar nu există sau există chiar dacă nu ar trebui să fie. Cert este că prezența sa este marcată îndeosebi printr-un rânjet care plutește în aer, pisica fiind de mult plecată, dacă a existat vreodată sau cum spune Alice: pisică fără rânjet am văzut, dar rânjet fără pisică, niciodată.
Ei, a venit, se pare, timpul, epoca rânjetului fără pisică.
Moșneagul indian care a trăit 180 de ani și n-a murit încă, Bill Gates arestat fiindcă el a făcut covidul și 5G ca să extermine lumea sunt de fapt rânjete ale pisicii Cheshire care bântuie internetul și îl va bântui până când va exista și vor exista oameni care în loc de înțelegere și explicație au nevoie de bârfe, mituri, invenții fără bază, minciuni până la urmă.
Ne-am putea amăgi cu ideea că așa e în pandemie, izolarea și carantina ni s-au urcat la cap. Din nefericire însă nu covidul reprezintă pericolul cel mare, ci pandemia de prostie care ne lovește , pe zi ce trece, fără să ne dăm seama.
Și dacă te gândești că aici, pe la noi, totul a început cu o găină care a născut doi pui vii…
Comentariile portalului
Au 27 ani de muncă, respectiv 30 de ani de muncă, nu este vârsta lor
Care ,,numeroase generatii".... au 27 și 30 de ani, câte generații puteau pregăti? Dar să nu umbrim munca lor. Felicitări
Uite cum fugem tot timpul Gică Galerie. 🤣A fugit și de la Antena 3, poate pt că de dimineața l-au nervat la nervii capului niste ,,scârbe" de ziariști (...)