luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Englezii au strâns peste 27.000 de lire sterline pentru patronii magazinului românesc incendiat la Norwich

  de - | 10 iulie 2016, 1:53 PM | Internaţional

  0

  Un atac care ar fi trebuit să-i sperie a transformat o familie de români în ţinta generozităţii comunităţii în mijlocul căreia trăiesc. Magazinul familiei a fost parţial distrus în urma unui incendiu provocat în dimineaţa zilei de vineri. În mai puţin de două zile, prăvălia a fost refăcută pentru că localnicii nu s-au lăsat intimidaţi şi, în loc să-i marginalizeze, i-au ajutat pe români cu tot ce au putut. Au făcut curăţenie în magazin şi au lansat o campanie în care s-au strâns până acum 27.000 de lire sterline, scrie digi24.ro.

  Magazinul din Norwich, în care se vindeau produse şi din Europa de Est, a fost incendiat în timpul nopţii. Atacatorii au spart întâi vitrina cu o cărămidă, după care au dat foc uşii de la intrare, care a ars complet.

  Am investit tot ce aveam în acest magazin, sufletul, banii, tot ce aveam era în acest magazin. Am fost şocată şi supărată, nu puteam crede că cineva a putut să facă aşa ceva, pentru că a fost ceva intenţionat, nu un accident”, spune Andreea Abraham, fiica proprietarei.

  În câteva ore, vestea a ajuns la urechile localnicilor. Înspăimântaţi, dar şi revoltaţi că aşa ceva s-a putut întâmpla în oraşul lor, s-au mobilizat să-i ajute pe proprietarii magazinului.

  Aşa ceva este extrem de neobişnuit. Te întrebi dacă a fost vorba de un beţiv prost sau de cineva cu alte motive. Suntem pur şi simplu dezgustaţi de ceea ce s-a întâmplat, iar primul nostru gând a fost: Cum putem fi de ajutor?”, a declarat Eric Kirk, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor.

  Am văzut la ştiri ce s-a întâmplat şi mi s-a părut dezgustător. Mi s-a părut normal să vin aici şi să văd dacă proprietarii sunt bine şi dacă pot să ajut cu ceva”, a spus Mary Lee, unul dintre zecile de voluntari care au ajutat la refacerea magazinului.

  Proprietarii şi angajaţii romnâni au fost copleşiţi de generozitatea concetăţenilor din Norwich. Oameni care până acum le trecuseră pragul drept clienţi, vecini, dar şi oameni care nu auziseră niciodată de ei, au venit să dea o mână de ajutor.

  Am fost şocată, nu-mi venea să cred. Toţi au sărit în ajutor, cu o cafea, ceai, m-au întrebat dacă am nevoie de ceva, de un loc unde să dorm, o haină, toată lumea a fost amabilă şi prietenoasă”, a povestit Maria Purgea, angajată a magazinului.

  Iar cei care n-au reuşit să ajungă la magazin au făcut donaţii. 27.000 de lire sterline s-au strâns în mai puţin de o zi, bani ce îi vor ajuta pe români să-şi repună mica afacere pe picioare. Atunci când a fost lansată strângerea de fonduri, iniţiatorii şi-au propus să adune 500 de lire. În mai puţin de 24 de ore au fost donate 26.400 de lire, de la peste 2.100 de persoane.

  Sursa: Digi 24

  Sursa foto: BBC

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.