miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Energia electrică, gratis de sărbători!

  de - | 23 decembrie 2016, 9:02 AM | Internaţional

  0

  În Germania, moşul vine cu energie electrică gratuită. Preţul electricităţii va scădea la zero de Crăciun iar marii consumatori vor primi, de fapt, bani ca să lase lumina aprinsă şi aparatele în funcţiune.

  Se întâmpla fiindcă în perioada 25 – 27 decembrie instalaţiile eoliene sunt aşteptate să producă o cantitate aproape record de energie. În acelaşi timp, consumul va fi mai mic decât de obicei. Unele fabrici fac pauză de sărbători, iar multe locuinţe rămân goale fiindcă oamenii pleacă în staţiuni sau în străinătate.

  Nu este pentru prima data când germanii primesc energie gratis. Şi, probabil, nici ultima. Asta pentru că, deşi sursele regenerabilele produc, de regulă, mai puţin de jumătate din energia consumată, în zilele cu vârf de producţie furnizorii sunt obligaţi să preia în sistem şi cantităţile suplimentare, ceea ce creşte brusc oferta. Şi scade preţul până la dispariţie.

  Termocentralele şi centralele nucleare nu pot fi oprite de pe o zi pe alta atunci când, de exemplu, sistemele eoliene produc mai mult, deoarece repornirea lor ar costa mai mult decât înseamnă că le dea germanilor energie gratuită.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.