joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Un emoji l-a costat pe un fermier 82.000 dolari canadieni

  de - | 9 iulie 2023, 9:59 PM | Internaţional

  0

  O instanță din Saskatchewan, Canada, a decis că emoji-ul „Thumbs up” este la fel de valabil ca o semnătură și obligă un fermier să plătească 82.000 de dolari canadieni (61.442 de dolari) pentru un contract neîndeplinit, scrie stiripesurse.ro.

  Potrivit CBC, un cumpărător de cereale cu South West Terminal a trimis un text fermierilor în martie 2021, spunând că compania intenționează să cumpere 86 de tone de in pentru 17 dolari canadieni per obroc, care urma să fie livrate în toamnă.

  Cumpărătorul, Kent Mickleborough, a vorbit mai târziu cu fermierul Swift Current Chris Achter la telefon și a trimis un mesaj text cu o fotografie a unui contract de livrare a inului în noiembrie, adăugând „vă rugăm să confirmați contractul de in”.

  Achter a trimis un mesaj cu degetul mare în sus (Thumbs up emoji). Dar în luna noiembrie, inul nu a fost livrat, iar prețurile pentru recoltă au crescut.

  Mickleborough a spus că emoji-ul a echivalat cu un acord, deoarece a mai trimis numeroase contracte către Achter, care a confirmat anterior printr-un mesaj text și a îndeplinit întotdeauna comanda.

  Fermierul susține că emoji-ul a indicat doar că a primit contractul în mesajul text.

  Judecătorul a spus în decizia sa din iunie că emoji-ul cu degetul mare în sus întrunește cerințele de semnătură și, prin urmare, fermierul și-a încălcat contractul.

  Judecătorul a folosit ca argument definiția din Dictionary.com a emoji-ului cu degetul mare în sus, unde se arată că acesta este folosit pentru a exprima consimțământul, aprobarea sau încurajarea în comunicațiile digitale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.