Elveția interzice importul de porci din România

  de Special Arad | 9 July 2014, 11:25 AM | Internaţional

  0

  Elveția va interzice cu începere de miercuri importul de porci vii și orice fel de carne de porc provenind din mai multe țări europene unde au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană, transmite AFP.

  Importurile din Bulgaria și România sunt vizate, precum și cele din anumite regiuni din Croația și Letonia, au precizat, marți, autoritățile sanitare elvețiene.

  Interdicția se referă la porci și mistreți, precum și la carnea care provine de la aceste animale, dar și la ovule, embrioni și material seminal.

  Din anul 2007, această maladie porcină, endemică în unele regiuni din Africa subsahariană, și-a făcut apariția în Peninsula Balcanică, răspândindu-se până aproape de Rusia.

  După descoperirea luna trecută a unor mistreți morți, dintre care mulți atinși de febră porcină africană, Letonia a decis să ia măsuri de sacrificare a mistreților.

  Din ianuarie, mai multe cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate pe teritoriul Uniunii Europene, implicând numai mistreți, în zonele limitrofe Belarusului.

  Sursa: realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.