sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

  de - | 12 iunie 2024, 8:07 AM | Internaţional

  0

  Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis marţi să renunţe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţa artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit, potrivit Reuters, citată de News.ro.

  Avocaţii lui Musk au cerut instanţei din statul California să respingă procesul, intentat iniţial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco.

  Un judecător al Curţii Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

  OpenAI şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

  Musk şi-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

  Procesul a marcat punctul culminant al opoziţiei de lungă durată a lui Musk faţă de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat şi care a devenit de atunci imaginea inteligenţei artificiale generative prin finanţarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

  Citește mai mult pe G4Media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.